A padlizsánt vágd kb. fél cm vastag szeletekre, sózd be, és hagyd állni 15 percig, hogy a kesernyés levét kiengedje. Ezután töröld szárazra papírtörlővel.
A sózás segít eltávolítani a padlizsán kesernyés ízét. Ne hagyd a padlizsánt túl sokáig sóban, mert túlságosan puha lesz.
Forrósíts szezámolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a padlizsánszeleteket mindkét oldalon aranybarnára. Közben aprítsd fel a fokhagymát.
A szezámolaj különleges ízt ad a padlizsánnak. Ne süsd túl a padlizsánt, mert megéghet.
Egy kis tálban keverd össze a miso pasztát, szójaszószt és a fokhagymát. Öntsd a keveréket a serpenyőbe a padlizsánhoz, és pirítsd további 1-2 percig, míg a szósz kissé besűrűsödik és bevonja a padlizsánt.
A miso paszta umami ízt ad a padlizsánnak. Vigyázz, hogy a szósz ne égjen le.
A sárgarépát vágd vékony csíkokra (julienne), a salátaleveleket tépd kisebb darabokra. Ezek adják majd a friss, ropogós réteget a bao bun aljára.
A sárgarépa és a saláta frissességet és ropogósságot ad a bao bunnak. Használhatsz más zöldségeket is, például uborkát vagy retket.
Gőzöld meg a bao bunokat bambuszgőzölőben vagy fém szűrőn keresztül, fedő alatt 6-8 percig. A tökéletes puhaság érdekében ne nyisd ki a fedelet közben!
A gőzölés a legjobb módja a bao bunok elkészítésének, mert így puha és lágy marad. Ha nincs gőzölőd, használhatsz egy fazekat és egy szűrőt.
Nyisd szét a bao bunokat, és béleld ki salátával, majd jöhet a sárgarépa. Erre helyezd a szószos sült padlizsánt. Tipp: ha extra ízre vágysz, megszórhatod kevés chilipehellyel is.
A bao bunokat tálalás előtt töltsd meg, hogy ne ázzanak el. A chilipehely pikáns ízt ad a bao bunnak.
Szórd meg fekete szezámmaggal és mikrozöldekkel a tetejét, majd tálald frissen, amíg a bao meleg és a padlizsán szaftos.
A szezámmag és a mikrozöldek dekoratívak és ízletesek. Tálald a bao bunokat azonnal, amíg melegek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.