A rizslisztet és a tejet egy tálban jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A tészta állaga legyen sűrű, de még nyújtható.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a kókuszreszeléket, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Ne hagyd felügyelet nélkül a kókuszt, mert gyorsan megéghet.
Add hozzá a fahéjat és a vaníliás cukrot a kókuszhoz, majd jól keverd össze.
A fahéj és vanília illata segít kiemelni az édességet és aromát ad az ételnek.
A kész kókuszkeveréket oszd el a tésztán, majd formázz belőle kis gombócokat vagy rudakat.
Formázáskor ne nyomd túl erősen, hogy a pitha könnyed és puha maradjon.
Egy edényben készíts cukorszirupot úgy, hogy a cukrot és a vizet felforralod, majd 10-15 percig főzöd, amíg szirupos állagú nem lesz.
A szirupot ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyen túl sűrű.
A pithákat tedd a szirupba, és hagyd őket ázni pár percig, hogy jól megszívják magukat a cukros lével.
A pitha gyorsan felszívja a szirupot, így ne hagyd őket túl sokáig a folyadékban, hogy ne váljanak túl puhává.
Tálald a pakon pithát melegen, és élvezd a gazdag ízeket!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.