Pakon Pitha kókuszreszelékkel tálalva, aranybarna, ropogós külsejű korongok

Pakon Pitha Kókuszreszelékkel

A pakon pitha a bengáli konyha egyik különleges desszertje, amely a rizsliszt tésztáját és a gazdag kókuszreszeléket ötvözi. Az étel a hagyományos bengáli étkezések részét képezi, és általában ünnepi alkalmakra készítik. A tészta kívül ropogós, belül pedig édes és szaftos, míg a kókuszos töltelék gazdag ízélményt nyújt. A pakon pitha tökéletes egy könnyed desszertként, és mindig friss korianderrel tálalják, hogy extra frissességet adjon hozzá.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
80 g Cukor
150 ml Víz
100 g Borsó
1 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet keverd el a vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. A tésztát hagyd pihenni 15 percig.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható legyen.

    2

    A kókuszreszeléket és a cukrot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a főtt borsót. Ez lesz a töltelék.

    A borsó főzése előtt ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e, így könnyebben keveredhet a töltelék.

    3

    A tésztát vedd egy kis darabokra, formázz belőlük kis golyókat vagy korongokat, és közepükbe tedd a kókuszos-borsós tölteléket.

    A tésztát könnyen kinyújthatod, de figyelj arra, hogy a szélek jól össze legyenek zárva, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    4

    A korongokat forró olajban süsd ki, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ez körülbelül 3-5 percet vesz igénybe oldalonként.

    A pakon pitha akkor a legjobb, ha kívül ropogós, de belül puha és enyhén édes.

    5

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj még egy kis kókuszreszeléket a tetejére, hogy gazdagabb íze legyen.

    A friss kókuszreszelék még gazdagabbá teszi a pakon pitha ízét, és szép díszítést ad neki.