A rizslisztet keverd el a vízzel, hogy egy sima tésztát kapj. A tésztát hagyd pihenni 15 percig.
Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formálható legyen.
A kókuszreszeléket és a cukrot keverd össze egy tálban, majd add hozzá a főtt borsót. Ez lesz a töltelék.
A borsó főzése előtt ellenőrizd, hogy teljesen megpuhult-e, így könnyebben keveredhet a töltelék.
A tésztát vedd egy kis darabokra, formázz belőlük kis golyókat vagy korongokat, és közepükbe tedd a kókuszos-borsós tölteléket.
A tésztát könnyen kinyújthatod, de figyelj arra, hogy a szélek jól össze legyenek zárva, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A korongokat forró olajban süsd ki, amíg szép aranybarna színt nem kapnak. Ez körülbelül 3-5 percet vesz igénybe oldalonként.
A pakon pitha akkor a legjobb, ha kívül ropogós, de belül puha és enyhén édes.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórj még egy kis kókuszreszeléket a tetejére, hogy gazdagabb íze legyen.
A friss kókuszreszelék még gazdagabbá teszi a pakon pitha ízét, és szép díszítést ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.