Mossuk meg és szárítsuk meg a kukoricát, ha frisset használunk.
A kukoricát a friss verzióban apróra vágjuk vagy durvára törjük, hogy könnyebben elvegyüljön a tésztában.
Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, koriandert, kurkumát, chili port) és a sót.
A rizsliszt segít a pakora ropogós textúrájának megőrzésében, így minden falat kívül ropogós lesz.
Adjuk hozzá a kukoricát, a reszelt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát és egy kevés vizet.
A tésztának sűrűnek kell lennie, hogy jól tapadjon a kukoricára és ne legyen túl híg.
Keverjük jól össze, hogy a kukorica és a fűszerkeverék egyenletesen elvegyüljön a lisztes masszában.
Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis csicseriborsó lisztet, hogy a tészta ne legyen túl folyós.
Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Kanállal formázzunk kis adagokat a tésztából, és helyezzük őket az olajba.
A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a pakorák kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.
Süssük a pakorákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
Ne süssük túl, mert akkor a pakora kemény lesz. Inkább ellenőrizzük a hőmérsékletet és szükség esetén csökkentsük.
Vegyük ki a pakorákat az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.
A papírtörlő segít abban, hogy a pakorák ne legyenek túl zsírosak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.