Pakora kukoricával, aranybarna és ropogós falatkák tálalva

Pakora kukoricával

A Pakora kukoricával egy újabb ínycsiklandó változata a pakorának, amely a ropogós kukoricát és a fűszeres csicseriborsó tésztát kombinálja. Az étel kívül ropogós, belül pedig puha, és a kukorica édes íze remekül kiegészíti a fűszerek gazdag ízét. A Pakora kukoricával tökéletes választás könnyed étkezéshez, vendégvárásra vagy akár uzsonnára is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chickpea flour
50 g Rice flour
150 g Corn kernels
1 tk. Cumin seeds
1 tk. Coriander powder
0.5 tk. Turmeric powder
0.5 tk. Chili powder
2 cm Ginger
2 clove Garlic
1 tk. Salt
100 ml Water
150 ml Oil (for frying)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossuk meg és szárítsuk meg a kukoricát, ha frisset használunk.

    A kukoricát a friss verzióban apróra vágjuk vagy durvára törjük, hogy könnyebben elvegyüljön a tésztában.

    2

    Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, koriandert, kurkumát, chili port) és a sót.

    A rizsliszt segít a pakora ropogós textúrájának megőrzésében, így minden falat kívül ropogós lesz.

    3

    Adjuk hozzá a kukoricát, a reszelt gyömbért, az apróra vágott fokhagymát és egy kevés vizet.

    A tésztának sűrűnek kell lennie, hogy jól tapadjon a kukoricára és ne legyen túl híg.

    4

    Keverjük jól össze, hogy a kukorica és a fűszerkeverék egyenletesen elvegyüljön a lisztes masszában.

    Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis csicseriborsó lisztet, hogy a tészta ne legyen túl folyós.

    5

    Melegítsük fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Kanállal formázzunk kis adagokat a tésztából, és helyezzük őket az olajba.

    A megfelelő olajhőmérséklet biztosítja, hogy a pakorák kívül ropogósak, belül pedig puhák maradjanak.

    6

    Süssük a pakorákat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne süssük túl, mert akkor a pakora kemény lesz. Inkább ellenőrizzük a hőmérsékletet és szükség esetén csökkentsük.

    7

    Vegyük ki a pakorákat az olajból, és helyezzük papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít abban, hogy a pakorák ne legyenek túl zsírosak.