Egy mĂ©ly tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a cukrot. Egy habverĆvel jĂłl keverd össze, amĂg egynemƱvĂ© vĂĄlik.
A tojĂĄsokat addig verd, amĂg habosak Ă©s vilĂĄgosak nem lesznek. Ez biztosĂtja, hogy a palacsintĂĄk könnyƱek Ă©s lĂ©giesek legyenek.
Kis adagokban add hozzĂĄ a lisztet, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomĂłs a tĂ©szta. EzutĂĄn fokozatosan keverd hozzĂĄ a tejet is, amĂg hĂg, palacsintaszerƱ ĂĄllagot kapsz.
Ha mĂ©gis csomĂłs lenne a tĂ©szta, szƱrd ĂĄt egy szƱrĆn.
Hagyd a palacsintatĂ©sztĂĄt ĂĄllni 10 percig, hogy a liszt jĂłl megszĂvja magĂĄt, ezĂĄltal könnyebben sĂŒthetĆ lesz.
Ha van idĆd, akĂĄr 30 percig is pihentetheted a tĂ©sztĂĄt, mĂ©g jobb lesz az ĂĄllaga.
Egy serpenyĆt közepes lĂĄngon melegĂts fel, kenj bele kevĂ©s olajat, Ă©s sĂŒsd ki a palacsintĂĄkat egyenkĂ©nt, vĂ©kony rĂ©tegben. MindkĂ©t oldalukat sĂŒsd aranybarnĂĄra. Tipp: a palacsinta akkor fordĂthatĂł meg könnyedĂ©n, ha szĂ©lei enyhĂ©n felkunkorodnak.
HasznĂĄlj egy konyhai ecsetet az olaj egyenletes eloszlatĂĄsĂĄhoz a serpenyĆben.
Hagyd hƱlni a kisĂŒlt palacsintĂĄkat. Eközben olvaszd meg az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz fölött. Tipp: Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ăłvatosan, lassan olvaszd, hogy ne Ă©gjen meg.
Ha nincs vĂzgĆzöd, mikrĂłban is megolvaszthatod a csokolĂĄdĂ©t, 30 mĂĄsodperces intervallumokban kevergetve.
Mosd meg és szeleteld fel vékonyan az epret és a banånt.
A gyĂŒmölcsöket közvetlenĂŒl a tĂĄlalĂĄs elĆtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.
Fogd meg a kihƱlt palacsintĂĄt, Ăłvatosan hajtsd fĂ©lbe, mint egy tacĂłt. Kend meg belĂŒl vĂ©konyan olvasztott csokolĂĄdĂ©val, töltsd meg banĂĄn- Ă©s eperszeletekkel, vĂ©gĂŒl nyomj rĂĄ ĂzlĂ©s szerint tejszĂnhabot.
A palacsintĂĄkat megtöltheted mĂĄs gyĂŒmölcsökkel is, pĂ©ldĂĄul mĂĄlnĂĄval, ĂĄfonyĂĄval vagy kivivel.
Azonnal tĂĄlald, dĂszĂtheted friss gyĂŒmölcsökkel, csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal vagy extra tejszĂnhabbal, hogy mĂ©g lĂĄtvĂĄnyosabb legyen.
A palacsintĂĄkat melegen tĂĄlald, mert Ășgy a legfinomabbak. A dĂszĂtĂ©shez hasznĂĄlhatsz akĂĄr mogyorĂłkrĂ©met vagy juharszirupot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.