Palacsinta taco csokolĂĄdĂ©val Ă©s gyĂŒmölcsökkel

Palacsinta Taco

A palacsinta taco egy modern desszert, amely ötvözi a hagyomĂĄnyos magyar palacsinta finomsĂĄgĂĄt Ă©s a mexikĂłi taco lĂĄtvĂĄnyos formĂĄjĂĄt. BĂĄr konkrĂ©t eredetĂ©t nehĂ©z meghatĂĄrozni, az utĂłbbi Ă©vekben vĂĄlt igazĂĄn nĂ©pszerƱvĂ©, fƑleg a kreatĂ­v desszertek rajongĂłi között. A palacsinta taco titka, hogy a palacsintĂĄt frissen sĂŒtve Ă©s mĂ©g melegen formĂĄzd tacĂłvĂĄ, Ă­gy nem törik meg Ă©s könnyedĂ©n megtölthetƑ. Egy hideg tĂ©li estĂ©n nincs is jobb, mint palacsinta taco meleg, illatos fogĂĄsa az asztalon. IdeĂĄlis vendĂ©gvĂĄrĂł, gyors desszertkĂ©nt vagy csalĂĄdi ĂŒnnepekre. VariĂĄlhatĂł bĂĄrmilyen idĂ©nygyĂŒmölccsel, mogyorĂłkrĂ©mmel, vagy akĂĄr karamellszĂłsszal is, Ă­gy minden alkalomra tökĂ©letesen szemĂ©lyre szabhatĂł finomsĂĄg.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Finomliszt
⭕ 300 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 10 g Cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 100 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 2 db Banán
⭕ 100 g Eper
⭕ 100 ml Tejszínhab
⭕ 10 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy mĂ©ly tĂĄlban verd fel a tojĂĄsokat, add hozzĂĄ a sĂłt Ă©s a cukrot. Egy habverƑvel jĂłl keverd össze, amĂ­g egynemƱvĂ© vĂĄlik.

    A tojåsokat addig verd, amíg habosak és vilågosak nem lesznek. Ez biztosítja, hogy a palacsintåk könnyƱek és légiesek legyenek.

    2

    Kis adagokban add hozzå a lisztet, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós a tészta. Ezutån fokozatosan keverd hozzå a tejet is, amíg híg, palacsintaszerƱ ållagot kapsz.

    Ha mĂ©gis csomĂłs lenne a tĂ©szta, szƱrd ĂĄt egy szƱrƑn.

    3

    Hagyd a palacsintatĂ©sztĂĄt ĂĄllni 10 percig, hogy a liszt jĂłl megszĂ­vja magĂĄt, ezĂĄltal könnyebben sĂŒthetƑ lesz.

    Ha van idƑd, akĂĄr 30 percig is pihentetheted a tĂ©sztĂĄt, mĂ©g jobb lesz az ĂĄllaga.

    4

    Egy serpenyƑt közepes lĂĄngon melegĂ­ts fel, kenj bele kevĂ©s olajat, Ă©s sĂŒsd ki a palacsintĂĄkat egyenkĂ©nt, vĂ©kony rĂ©tegben. MindkĂ©t oldalukat sĂŒsd aranybarnĂĄra. Tipp: a palacsinta akkor fordĂ­thatĂł meg könnyedĂ©n, ha szĂ©lei enyhĂ©n felkunkorodnak.

    Használj egy konyhai ecsetet az olaj egyenletes eloszlatásához a serpenyƑben.

    5

    Hagyd hƱlni a kisĂŒlt palacsintĂĄkat. Eközben olvaszd meg az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz fölött. Tipp: Az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ăłvatosan, lassan olvaszd, hogy ne Ă©gjen meg.

    Ha nincs vĂ­zgƑzöd, mikrĂłban is megolvaszthatod a csokolĂĄdĂ©t, 30 mĂĄsodperces intervallumokban kevergetve.

    6

    Mosd meg és szeleteld fel vékonyan az epret és a banånt.

    A gyĂŒmölcsöket közvetlenĂŒl a tĂĄlalĂĄs elƑtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.

    7

    Fogd meg a kihƱlt palacsintĂĄt, Ăłvatosan hajtsd fĂ©lbe, mint egy tacĂłt. Kend meg belĂŒl vĂ©konyan olvasztott csokolĂĄdĂ©val, töltsd meg banĂĄn- Ă©s eperszeletekkel, vĂ©gĂŒl nyomj rĂĄ Ă­zlĂ©s szerint tejszĂ­nhabot.

    A palacsintĂĄkat megtöltheted mĂĄs gyĂŒmölcsökkel is, pĂ©ldĂĄul mĂĄlnĂĄval, ĂĄfonyĂĄval vagy kivivel.

    8

    Azonnal tĂĄlald, dĂ­szĂ­theted friss gyĂŒmölcsökkel, csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal vagy extra tejszĂ­nhabbal, hogy mĂ©g lĂĄtvĂĄnyosabb legyen.

    A palacsintĂĄkat melegen tĂĄlald, mert Ășgy a legfinomabbak. A dĂ­szĂ­tĂ©shez hasznĂĄlhatsz akĂĄr mogyorĂłkrĂ©met vagy juharszirupot is.