Pálinkás tea citromszelettel és fahéjjal tálalva

Pálinkás tea

A Pálinkás tea egy igazán különleges magyar téli ital, amely a pálinka karakteres ízét ötvözi a fekete tea kellemes melegségével. Ez az ital ideális választás hideg estéken, amikor egy kis extra melegítésre van szükség. A méz és a citrom hozzáadása lágyítja az ital karakterét, míg a fahéjrúd opcionálisan gazdagíthatja az ízvilágot.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
250 ml Fekete tea
30 ml Pálinka
1 ek. Méz
1 db Citromszelet
1 db Fahéjrúd (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz le egy csésze fekete teát, és hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró a pálinka hozzáadásakor.

    A túl forró tea elronthatja a pálinka ízét. Ideális, ha 70-80°C-os a tea, amikor hozzáadod a pálinkát.

    2

    Add hozzá a mézet, és keverd el, amíg teljesen feloldódik.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például barna cukrot vagy agavé szirupot.

    3

    Öntsd bele a pálinkát, és keverd össze az italt.

    A pálinka mennyisége ízlés kérdése. Érdemes először kevesebbel kezdeni, és szükség esetén hozzáadni még.

    4

    Helyezd bele a citromszeletet, és tedd hozzá a fahéjrudat, ha szeretnéd gazdagítani az ízvilágot.

    A citrom helyett használhatsz narancsot is. Egy kevés gyömbér is jól illik ehhez az italhoz.

    5

    Tálald forrón, egy kellemes téli este melegítő italként.

    A pálinkás teát kínálhatod egy vastag falú bögrében, hogy tovább tartsa a hőt.