Pamonha com linguiça, kukoricás csomag sült kolbásztöltelékkel, banánlevélben tálalva

Pamonha com linguiça

A pamonha egy hagyományos brazil étel, amely elsősorban kukoricából készül, és gyakran banánlevélbe csomagolva, gőzöléssel készítik. Eredete az őslakos közösségekig nyúlik vissza, akik kukoricát már régóta alapélelmiszerként használnak. Az édes változatok mellett a sós pamonha is népszerű, különösen a közép-brazil régiókban. A linguiçával, vagyis sült kolbásszal töltött verzió kiemelkedik laktató és gazdag ízvilágával, amely tökéletes egyensúlyt alkot a kukorica édeskés tésztájával. Technikai tipp: ha nincs banánleveled, használhatsz sütőpapírt vagy alufóliát, de a levél aromája autentikusabbá teszi az ételt. A pamonha com linguiça kiváló választás piknikekre, ünnepi alkalmakra, vagy ha valami igazán különleges brazíliai ízvilágot szeretnél kipróbálni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 20 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Friss kukorica (csőről levágott szemek)
150 ml Kókusztej
1 ek. Cukor
1 tk.
1 ek. Főzőolaj vagy zsír
250 g Friss kolbász (linguiça, darabolva vagy morzsolva)
6 db Banánlevél (vagy sütőpapír, csomagoláshoz)
2 l Víz (főzéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd le a kukoricát, és egy éles késsel vágd le a szemeket a csutkáról. Turmixold össze a kókusztejjel, sóval és cukorral, amíg sima, sűrű masszát kapsz.

    A masszát érdemes átszűrni, ha nagyon darabos maradt – így egyenletesebb lesz az állaga.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a kolbászt, amíg ropogósra pirul. Szűrd le a felesleges zsiradékot, és hagyd kihűlni kicsit.

    Ha túl sok zsiradék marad a kolbászon, a pamonha túl zsíros lesz – papírtörlővel itasd le.

    3

    A kukoricamasszát oszd el 6 egyenlő részre. Mindegyik közepére tegyél egy adag sült kolbászt. Csomagold be banánlevélbe vagy sütőpapírba, és kösd le konyhai zsineggel.

    Ha banánlevelet használsz, előtte gőzöld vagy melegítsd meg, hogy hajlékony legyen és ne repedjen el.

    4

    Helyezd a csomagokat egy nagy fazék gőzölőkosarába. Gőzöld közepes lángon 40-50 percig, amíg a töltelék szilárddá válik.

    Ne engedd, hogy a víz elforrjon alóla – ha kell, tölts utána forró vizet időnként.

    5

    Hagyd pár percig hűlni, majd tálald melegen, a csomagolás kibontása után közvetlenül.

    Kínálhatod tejföllel vagy csípős szósszal is – remekül kiemelik a kolbász fűszerességét.