Hámozd le a kukoricát, és egy éles késsel vágd le a szemeket a csutkáról. Turmixold össze a kókusztejjel, sóval és cukorral, amíg sima, sűrű masszát kapsz.
A masszát érdemes átszűrni, ha nagyon darabos maradt – így egyenletesebb lesz az állaga.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg a kolbászt, amíg ropogósra pirul. Szűrd le a felesleges zsiradékot, és hagyd kihűlni kicsit.
Ha túl sok zsiradék marad a kolbászon, a pamonha túl zsíros lesz – papírtörlővel itasd le.
A kukoricamasszát oszd el 6 egyenlő részre. Mindegyik közepére tegyél egy adag sült kolbászt. Csomagold be banánlevélbe vagy sütőpapírba, és kösd le konyhai zsineggel.
Ha banánlevelet használsz, előtte gőzöld vagy melegítsd meg, hogy hajlékony legyen és ne repedjen el.
Helyezd a csomagokat egy nagy fazék gőzölőkosarába. Gőzöld közepes lángon 40-50 percig, amíg a töltelék szilárddá válik.
Ne engedd, hogy a víz elforrjon alóla – ha kell, tölts utána forró vizet időnként.
Hagyd pár percig hűlni, majd tálald melegen, a csomagolás kibontása után közvetlenül.
Kínálhatod tejföllel vagy csípős szósszal is – remekül kiemelik a kolbász fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.