Pancit pancake tálalva, filippínó sós palacsinta tésztával és zöldségekkel

Pancit pancake

A Pancit pancake egy különleges filippínó ihletésű palacsinta, amely a hagyományos pancit tészta és a sós palacsinta ötvözésével készült. A Pancit, vagyis a filippínó tésztás étel, az ország egyik legnépszerűbb fogása, amelyet zöldségekkel és különböző szószokkal tálalnak. Ez a recept ezt a klasszikus ízvilágot ötvözi egy könnyen elkészíthető palacsinta formában, amely tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Az ízletes szójaszósz és a szezámolaj karakteres ázsiai aromát ad ennek a ropogós, mégis puha palacsintának, amely szójaszósszal vagy csiliszósszal még finomabb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.
200 g Főtt pancit tészta
100 g Apróra vágott káposzta
50 g Reszelt sárgarépa
30 g Aprított újhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 ek. Szezámolaj
30 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    2

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet, a szójaszószt és a szezámolajat.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a palacsinták szép sárgák legyenek.

    3

    A nedves hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor rágós lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    4

    Add hozzá a főtt pancit tésztát, az aprított káposztát, a sárgarépát, az újhagymát és a reszelt fokhagymát, majd alaposan keverd össze.

    A zöldségeket vágd apróra, hogy könnyen süljenek át a palacsintában. A pancit tésztát érdemes rövidebbre vágni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    5

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt a tésztát beleteszed, különben a palacsinta nem fog megfelelően sülni.

    6

    Egy adag tésztát kanalazz a serpenyőbe, és formázd meg palacsinta alakúra.

    Használj egy merőkanalat, hogy minden palacsinta egyforma méretű legyen.

    7

    Süsd 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 1-2 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha már buborékok jelennek meg a tetején, és az alja aranybarna.

    8

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, amíg az összes palacsinta elkészül.

    A kész palacsintákat tartsd melegen egy sütőben, amíg az összes elkészül.

    9

    Tálald melegen, szójaszósszal vagy csiliszósszal kínálva.

    A palacsintákat kínálhatod más szószokkal is, például édes-savanyú szósszal vagy mogyorószósszal.