Pandoro Baileys krémmel, reszelt csokoládéval és kakaóporral tálalva

Pandoro Baileys krémmel

A pandoro egy hagyományos olasz édes sütemény, amelyet gyakran fogyasztanak karácsonykor. Az eredeti pandoro recept a Veronából származik, és a sütemény puhasága és édes íze miatt az egyik legismertebb olasz édesség. A Baileys krémes változata egy modern twist, amely a mascarponéval és Baileys-szel készült krémmel még gazdagabbá válik. Ez az étel tökéletes választás különleges alkalmakra, és könnyen elbűvöli a desszert szerelmeseit a finom és krémes ízekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Pandoro
100 ml Baileys
200 ml Tejszín
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
2 db Tojás
250 g Mascarpone
1 ek. Kakaópor
30 g Reszelt csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mascarponét és a tejszínt keverd össze egy tálban, majd add hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat. Keverd simára.

    Fontos, hogy a mascarpone ne legyen túl hideg, hogy könnyebben keveredjen a többi hozzávalóval.

    2

    A Baileys-t öntsd hozzá a keverékhez, és keverd össze alaposan. Ha szeretnéd, egy kis extra Baileys-t is adhatunk a krémhez, hogy intenzívebb legyen az íze.

    A Baileys mennyisége ízlés szerint változhat. Ha erősebb alkoholt szeretnél, ne habozz többet tenni!

    3

    A pandorót vágd fel szeletekre, és tedd egy tálba. Egy evőkanállal öntsd le a Baileys krémet, majd hagyd állni egy kicsit, hogy a krém jól beszívódjon.

    A pandorót előtte meg is locsolhatod egy kis Baileys-szel, hogy gazdagabb legyen az íze.

    4

    Tálalás előtt szórd meg kakaóporral és reszelt csokoládéval. A csokoládé extra édes ízt ad, míg a kakaópor fokozza az étel karakterét.

    A kakaópor ne legyen túl sok, mert túlságosan elnyomhatja a Baileys krém ízét.

    5

    Tálald azonnal, vagy hagyd egy kicsit hűlni a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    Ha hűtve tálalod, még krémesebb és gazdagabb lesz az ízvilág.