Pandoro étcsokoládéval, finom csokoládé öntettel és kókuszreszelékkel megszórva

Pandoro étcsokoládéval

A Pandoro egy klasszikus olasz karácsonyi sütemény, amely lágy és könnyű textúrával rendelkezik. Az étcsokoládéval való kombináció egy édes, gazdag desszertet eredményez, amely tökéletesen illik a téli ünnepekhez. Ez a recept a pandoro tökéletes kiegészítése, így az étcsokoládé íze és a finom kókuszreszelék az egész ételt különlegessé teszi.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pandoro (olasz karácsonyi sütemény)
150 g Étcsokoládé
50 ml Tejszín
30 g Vaj
2 ek. Porcukor
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Kávélikőr (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az étcsokoládét törd fel kis darabokra. Egy lábasban melegítsd fel a tejszínt, és amikor forrni kezd, vedd le a tűzről, és add hozzá a felaprított csokoládét.

    A tejszín és a csokoládé együttes melegítése lehetővé teszi a csokoládé sima, fényes szószá való olvadását.

    2

    Add hozzá a vajat és a vaníliás cukrot a csokoládés keverékhez. Keverd össze, amíg minden sima és homogén nem lesz.

    A vaj hozzáadása gazdagítja a csokoládét, és selymesebbé teszi a szószt.

    3

    A pandorót vágd fel szeletekre, majd helyezd el őket egy tálra.

    A pandorót ne szeleteld túl vékonyra, hogy elég hely legyen a csokoládés öntetnek.

    4

    Öntsd a csokoládékrémet a pandoro szeletekre, és hagyd, hogy a csokoládé kissé megdermedjen.

    Hagyj egy kis időt a csokoládé megdermedésére, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a süteményt a porcukorral és a kókuszreszelékkel. Ha szeretnéd, egy kevés kávélikőrt is locsolhatsz a csokoládéra.

    A porcukor és kókuszreszelék extra édességet ad az ételnek, míg a kávélikőr egy kis felnőttes ízt ad hozzá.