Pandoro fahéjjal díszítve porcukorral

Pandoro fahéjjal

A pandoro egy híres olasz sütemény, amely hagyományosan karácsonykor kerül az asztalra. A fahéjas változat egy különleges ízélményt nyújt, amely a puha, vajas pékáru és a meleg, fűszeres fahéj kombinációjával igazi ünnepi desszertté válik. A pandoro története az olasz Veronában kezdődött, és azóta világszerte elterjedt. Ez a változat a klasszikus pandoro különleges ízesítése, ami könnyed, de gazdag édességet biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pandoro
2 ek. Cukor
1 tk. Fahéj
100 ml Tejszín
30 g Vaj
1 ek. Díszítéshez porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pandorót szeleteld fel 1 cm vastag szeletekre, és tedd egy sütőlapra.

    A pandoro szeletek ne legyenek túl vastagok, hogy a fahéjas íz jól átjárja őket.

    2

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a cukrot és a fahéjat, és keverd össze, amíg a cukor elolvad.

    A fahéj és a vaj aromája jól illeszkedik a pandoro édességéhez, így ne sietj a keveréssel.

    3

    A fahéjas vajas keveréket öntsd a pandoro szeletekre, és helyezd a sütőbe 180°C-ra előmelegítve 10-15 percig, amíg a szeletek enyhén pirulnak.

    Ne hagyd a szeleteket túl sokáig a sütőben, mert akkor elveszítik puhaságukat.

    4

    Miután a szeletek szépen megpirultak, vedd ki őket, és locsold meg tejszínnel a tetejüket.

    A tejszín lágy, krémes textúrát ad, és finom kontrasztot alkot a fahéjas ízekkel.

    5

    A pandorót szórd meg porcukorral a tálalás előtt.

    A porcukor díszítése frissességet és extra édességet ad az ételnek.