Pandoro narancshéjjal frissen tálalva

Pandoro narancshéjjal

A Pandoro egy hagyományos olasz karácsonyi sütemény, amely az olasz konyha egyik legismertebb édessége. Az étel eredetileg Veronából származik, és az olasz karácsonyi asztalok elengedhetetlen része. A pandoro puha, édes tésztáját narancshéjjal és vaníliával ízesítik, majd sütik meg, hogy egy finom, gazdag pitét kapjanak. Az étel legjobb frissen fogyasztva, de másnap is ízletes marad. A pandoro a karácsonyi ünnepi hangulatot hozza el a család minden tagjának.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
150 g Cukor
10 g Élesztő
200 ml Tej
3 db Tojás
100 g Vaj
1 db Narancs héja
1 csipet
1 tk. Vaníliás cukor
2 ek. Rum (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd adj hozzá az élesztőt és a vaníliás cukrot.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    2

    A tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd öntsd a liszthez.

    A tejnek langyosnak kell lennie, hogy ne ölje meg az élesztőt.

    3

    Add hozzá a tojásokat, a narancshéjat és a sót, majd keverd össze.

    A friss narancshéj adja a pandoro jellegzetes ízét, így érdemes reszelt friss narancsot használni.

    4

    Fokozatosan add hozzá a puha vajat, és dolgozd össze a tésztát.

    A tésztát folyamatosan keverjük, hogy a vaj teljesen elolvadjon benne.

    5

    A tésztát hagyd pihenni, takard le és tedd egy meleg helyre, hogy a duplájára nőjön.

    A tészta pihenése segít abban, hogy a pandoro szép puha és könnyű legyen.

    6

    Miután a tészta megkelt, gyúrd át, és formázd pandoro alakúra, majd tedd a sütőformába.

    A tészta könnyen kezelhető, ha enyhén lisztezett kézzel dolgozol.

    7

    Hagyd pihenni a tésztát ismét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütés végén tedd próbára egy tűvel, hogy a belseje is átsült-e.

    8

    Miután kihűlt, szórd meg porcukorral, és tálald frissen.

    A pandoro legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is ízletes marad.