A lisztet és a cukrot egy tálban keverd össze, majd adj hozzá az élesztőt és a vaníliás cukrot.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
A tejben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd öntsd a liszthez.
A tejnek langyosnak kell lennie, hogy ne ölje meg az élesztőt.
Add hozzá a tojásokat, a narancshéjat és a sót, majd keverd össze.
A friss narancshéj adja a pandoro jellegzetes ízét, így érdemes reszelt friss narancsot használni.
Fokozatosan add hozzá a puha vajat, és dolgozd össze a tésztát.
A tésztát folyamatosan keverjük, hogy a vaj teljesen elolvadjon benne.
A tésztát hagyd pihenni, takard le és tedd egy meleg helyre, hogy a duplájára nőjön.
A tészta pihenése segít abban, hogy a pandoro szép puha és könnyű legyen.
Miután a tészta megkelt, gyúrd át, és formázd pandoro alakúra, majd tedd a sütőformába.
A tészta könnyen kezelhető, ha enyhén lisztezett kézzel dolgozol.
Hagyd pihenni a tésztát ismét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A sütés végén tedd próbára egy tűvel, hogy a belseje is átsült-e.
Miután kihűlt, szórd meg porcukorral, és tálald frissen.
A pandoro legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.