Panettone narancsos krémmel tálalva, gazdag és krémes desszert

Panettone narancsos krémmel

A Panettone egy olasz hagyományos sütemény, amelyet főleg karácsonykor és újévkor fogyasztanak. Ezt az édes, puha tésztát gyakran gazdagítják különböző ízekkel, például csokoládéval vagy citrusfélékkel. Az édes panettone és a friss, narancsos krém kombinációja egy ünnepi desszert, amely mindenki szívét megdobogtatja. Az étel nemcsak finom, hanem egyszerűen elkészíthető, így tökéletes választás, ha különleges finomságot szeretnél készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Panettone
2 db Narancs
250 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé
200 g Mascarpone sajt
50 g Cukor
1 tk. Vanília
2 ek. Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A panettonet vágd fel 2-3 cm-es szeletekre, és tedd félre.

    A panettone nemcsak finom, hanem remek alapot ad a narancsos krémhez, hiszen édes és puha.

    2

    A narancsokat reszeld le, és facsard ki a levüket. A narancshéjat tartsd félre, a levét pedig tedd félre.

    A friss narancs segít frissíteni a krémet, miközben felfrissíti a panettonét is.

    3

    A tejszínt és a fehér csokoládét egy edénybe tedd, és kis lángon, folyamatos keverés mellett olvaszd fel, amíg a csokoládé teljesen elolvad.

    A csokoládét ne forrald, mert könnyen megéghet, és megváltozhat az íze.

    4

    A mascarponét keverd össze a cukorral, vaníliával, a narancslével és a narancshéjjal. Add hozzá a felolvasztott tejszínes-csokoládés keveréket, és jól keverd össze, amíg sima, krémes állagot kapsz.

    A mascarpone adja a krém gazdag állagát, így nem szükséges túl sok cukrot hozzáadni.

    5

    Amikor a krém készen van, egy-egy réteg panettone szeletet tedd egy tálba, és önts rá egy kanál krémet. Ha szeretnéd, kis rummal is meglocsolhatod a panettonét, hogy extra ízt adjon.

    A rum csak finoman fokozza az ízt, de ha nem szereted, nyugodtan hagyhatod el.

    6

    Ismételd a rétegezést, amíg el nem fogy a panettone és a krém. A tálat rakd hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy a rétegek összeérjenek.

    A hűtőben pihenő panettone még inkább magába szívja a krémet, így még ízletesebbé válik.

    7

    Tálald a narancsos panettonét egy csipetnyi friss narancshéjjal a tetején, és fogyaszd el egy kis frissítő gyümölcsökkel.

    A narancshéj a tálaláskor ad frissességet és színt a desszertnek.