A mungóbabot főzd meg forró vízben körülbelül 10-15 percig, amíg megpuhul. Miután megfőtt, tedd félre hűlni.
Ha gyorsabban szeretnéd megfőzni a mungóbabot, áztathatod előző este, hogy kevesebb főzési időre legyen szükség.
A fokhagymát és koriandert finomra aprítva tedd egy tálba. Add hozzá a lime levét, köményt, koriander port, sót és jól keverd össze.
A friss koriander íze különleges frissességet ad az ételnek, és a lime leve segít kiemelni a fűszereket.
A megfőtt mungóbabot keverd hozzá a fűszeres keverékhez. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy lágyabb tölteléket kapj.
A mungóbabnak nem szabad túlságosan pépesre főni, mivel a tölteléknek enyhén roppanósnak kell maradnia.
A purikat (pani puri) óvatosan törd fel, hogy a közepükbe tölteni tudd a mungóbabos keveréket. Ezt a keveréket helyezd minden egyes puriba.
Ügyelj arra, hogy a purik ne legyenek túl szilárdak, hogy könnyen megtörhessenek és legyen hely a tölteléknek.
Tálald a kész pani purit tamarind szósz és friss pudina levelek (menta) díszítésével.
A tamarind szósz édes-savanyú íze nagyszerűen kiegészíti a fűszeres mungóbabot, míg a menta frissessége igazi ínycsiklandó élményt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.