Pani puri mungóbabos töltelékkel, indiai étel tamarind szósszal és menta levelekkel

Pani puri mungóbabos töltelékkel

A Pani puri egy tradicionális indiai étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A mungóbabos változat egy friss, tápláló alternatíva, amely fűszerekkel és friss zöldségekkel van ízesítve. A Pani puri, amelyet általában utcai étkezésként szolgálnak fel, ropogós és ínycsiklandó, és tökéletes választás bármely étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri (kész vagy házi)
100 g Mungóbab
1 csokor Cilantro (koriander)
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
0.5 tk.
1 db Friss lime lé
1 csokor Pudina levelek (menta)
2 ek. Tamarind szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungóbabot főzd meg forró vízben körülbelül 10-15 percig, amíg megpuhul. Miután megfőtt, tedd félre hűlni.

    Ha gyorsabban szeretnéd megfőzni a mungóbabot, áztathatod előző este, hogy kevesebb főzési időre legyen szükség.

    2

    A fokhagymát és koriandert finomra aprítva tedd egy tálba. Add hozzá a lime levét, köményt, koriander port, sót és jól keverd össze.

    A friss koriander íze különleges frissességet ad az ételnek, és a lime leve segít kiemelni a fűszereket.

    3

    A megfőtt mungóbabot keverd hozzá a fűszeres keverékhez. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy lágyabb tölteléket kapj.

    A mungóbabnak nem szabad túlságosan pépesre főni, mivel a tölteléknek enyhén roppanósnak kell maradnia.

    4

    A purikat (pani puri) óvatosan törd fel, hogy a közepükbe tölteni tudd a mungóbabos keveréket. Ezt a keveréket helyezd minden egyes puriba.

    Ügyelj arra, hogy a purik ne legyenek túl szilárdak, hogy könnyen megtörhessenek és legyen hely a tölteléknek.

    5

    Tálald a kész pani purit tamarind szósz és friss pudina levelek (menta) díszítésével.

    A tamarind szósz édes-savanyú íze nagyszerűen kiegészíti a fűszeres mungóbabot, míg a menta frissessége igazi ínycsiklandó élményt ad.