Panini csirkével, mozzarellával és pesto szósszal, grillezve

Panini csirkével

A panini egy klasszikus olasz étel, amelyet különböző feltétekkel, például sonkával, sajttal, zöldségekkel és hússal készítenek. A csirkés panini egy finom változat, amely a csirkemell és a mozzarella tökéletes kombinációját kínálja. Az olívaolajban megpirított kenyér és a pesto szósszal ízesített töltelék igazán gazdag ízt ad ennek az ételnek. Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
200 g Csirkemell filé
100 g Mozzarella sajt
2 ek. Pesto szósz
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell filét sózd, borsozd, majd olívaolajban pirítsd meg mindkét oldalát 4-5 percig, amíg teljesen átsül.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, vágd a csirkemellet vékonyabb szeletekre, hogy gyorsabban süljenek.

    2

    A kenyérszeleteket kend meg pesto szósszal.

    A pesto szósszal mindkét kenyérszeletet kend meg alaposan, hogy az ízek jobban átjárják.

    3

    Helyezd a megsült csirkét és a mozzarella sajtot a kenyér egyik felére.

    A mozzarellát szeleteld vékonyra, hogy jól megolvadjon és szépen eloszoljon a paniniben.

    4

    Tedd a másik szelet kenyeret a tetejére, és enyhén nyomd le a paninit.

    A panini sajtó használata segít abban, hogy a sajt és a hús jól összeolvadjon.

    5

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben 3-4 percig mindkét oldalát, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

    Ha nincs grill serpenyőd, egy hagyományos serpenyőben is megpiríthatod, csak figyelj, hogy egyenletesen süljön!

    6

    Miután elkészült, tálald melegen.

    A paninit azonnal tálald, hogy a sajt még folyós és krémes maradjon.