Panini fűszeresen, grillezve, aranybarna kenyérrel

Panini fűszeresen

A panini egy olasz klasszikus étel, amelyet számos feltéttel készítenek, mint például fűszeres olívaolaj, sonka, sajt és zöldségek. A fűszeres panini egy ínycsiklandó változat, amely a mediterrán konyha ízeit ötvözi. Az olívaolaj és a fűszerek tökéletesen illeszkednek a grillezett kenyérhez, és az egész ételt gazdag, aromás ízvilágúvá teszik. A panini gyorsan elkészíthető és tökéletes választás bármilyen étkezéshez, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 13 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
0.5 tk. Fokhagyma por
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd egy tiszta felületre, majd mindkét szeletet kend meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj segít abban, hogy a kenyér ropogós legyen sütés közben, és ízesíti a paninit.

    2

    A fűszereket (oregánó, bazsalikom, fokhagyma por) szórd a kenyérszeletek egyik oldalára.

    A fűszereket egyenletesen szórd el, hogy minden falatba jusson belőlük.

    3

    A másik szelet kenyeret helyezd a tetejére, és finoman nyomd le a paninit, hogy a fűszerek és az olívaolaj jól összeolvadjanak.

    Ha szeretnél, egy kevés extra fűszerkeveréket is szórhatsz a tetejére, hogy még ízesebb legyen.

    4

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben 3-4 percig, mindkét oldalát pirítva, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz.

    Ha nincs grill serpenyőd, használj egy hagyományos serpenyőt és nyomd le egy másik nehezebb serpenyővel.

    5

    Miután elkészült, tálald melegen.

    A paninit azonnal tálald, hogy a kenyér még ropogós és a fűszerek íze friss legyen.