Panini pörkölt paprikával és mozzarellával, grillezve

Panini pörkölt paprikával

A panini egy klasszikus olasz étel, amelyet különböző feltétekkel, például sonkával, sajttal, zöldségekkel és pörkölt paprikával készítenek. A pörkölt paprika a paniniben egy gazdag, füstös ízt ad, amely tökéletesen illik a mozzarella krémes állagához. Az olívaolajjal grillezett kenyér és a pörkölt paprika kombinációja igazán ínycsiklandó ételt eredményez. A panini gyorsan elkészíthető, és az olasz konyha egyik legnépszerűbb szendvicse.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet Fehér kenyér
2 db Pörkölt paprika
100 g Mozzarella sajt
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikákat tedd egy grill serpenyőbe, és süsd meg őket, amíg a bőrük feketévé válik és megpuhulnak.

    A pörkölt paprikát húzd le a bőréről, hogy a legjobb ízt kapd. A bőrt könnyen eltávolíthatod, miután lehűlt.

    2

    A paprikákat vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre.

    A paprikát ne vágd túl apróra, hogy megőrizzék a textúrájukat a panini belsejében.

    3

    A kenyérszeleteket kend meg egy kis olívaolajjal mindkét oldalon.

    Az olívaolaj segít a panini ropogósra sütésében, miközben gazdag ízt ad a kenyérnek.

    4

    Helyezd a pörkölt paprikát és a mozzarellát a kenyér egyik felére.

    A mozzarella sajt legyen friss, hogy szépen megolvadjon a sütés során.

    5

    Tedd a másik szelet kenyeret a tetejére, és enyhén nyomd le a paninit, hogy a sajt megolvadjon sütés közben.

    Használhatsz panini sajtót, hogy egyenletesen piruljon a kenyér, és a sajt tökéletesen megolvadjon.

    6

    Süsd a paninit egy előmelegített grill serpenyőben, mindkét oldalát 3-4 percig, amíg a kenyér aranybarna és ropogós lesz, a sajt pedig megolvad.

    Ha nincs grill serpenyőd, egy hagyományos serpenyőben is megpiríthatod, de nyomd le egy másik nehezebb serpenyővel.

    7

    Miután elkészült, tálald melegen, ízlés szerint sóval és borssal ízesítve.

    A paninit azonnal tálald, hogy a sajt még folyós és krémes legyen.