Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a puffancsok leragadjanak.
Egy lábasban melegítsd fel a tejet, a vajat és a sót, amíg a vaj teljesen elolvad.
Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd össze a vajjal és a sóval. Fontos, hogy a vaj teljesen elolvadjon.
Öntsd a forró keveréket a tápiókalisztre, és keverd alaposan össze, hogy csomómentes masszát kapj.
A forró folyadék hatására a tápiókaliszt kissé megfő, ami fontos a megfelelő állag kialakulásához. Használj fakanalat vagy spatulát a keveréshez, hogy biztosan csomómentes legyen.
Hagyd kissé hűlni, majd keverd bele a tojásokat egyesével, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.
Fontos, hogy a massza ne legyen túl forró, amikor a tojásokat hozzáadod, mert különben a tojás megfőhet. Egyesével add hozzá a tojásokat, hogy könnyebben el tudd keverni és elkerüld a csomósodást.
Add hozzá a reszelt sajtot, és dolgozd össze, amíg egységes, ragacsos tésztát kapsz.
Használj jó minőségű, ízletes sajtot, például parmezánt, mozzarellát vagy ementálit. A sajt mennyisége ízlés szerint változtatható.
Olajos kézzel formázz diónyi méretű golyókat, és helyezd őket a tepsire egymástól 2-3 cm távolságra.
Az olajos kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre. Ha a tészta nagyon ragadós, tegyél egy kis olajat a kezedre minden egyes golyó formázása előtt.
Süsd a puffancsokat 20-25 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek kívül, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a puffancsokat, és vedd ki őket a sütőből, amikor aranybarnák és ropogósak. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd kissé hűlni, majd tálald frissen!
A Pão de Queijo a legfinomabb frissen, de szobahőmérsékleten is finom. A maradékot légmentesen záródó edényben tárolhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.