Frissen sült pão de queijo sajtos puffancs

Pão de queijo - Sajtos puffancs

A pão de queijo egy hagyományos brazil sajtos puffancs, amelyet főként reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. A 18. században vált népszerűvé, amikor a portugál gyarmatosítók tápiókaliszttel helyettesítették a búzalisztet. Ennek köszönhetően ez az ízletes péksütemény gluténmentes, és belül puha, kívül enyhén ropogós állagú. A sajtos ízvilágának és könnyű elkészítésének köszönhetően világszerte kedvelt lett, és kiváló snack vagy köret bármilyen alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Tápiókaliszt
250 ml Tej
50 g Vaj
150 g Reszelt sajt (például parmezán vagy cheddar)
2 db Tojás
5 g

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő állag eléréséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a puffancsok leragadjanak.

    2

    Egy lábasban melegítsd fel a tejet, a vajat és a sót, amíg a vaj teljesen elolvad.

    Ne forrald fel a tejet, csak melegítsd össze a vajjal és a sóval. Fontos, hogy a vaj teljesen elolvadjon.

    3

    Öntsd a forró keveréket a tápiókalisztre, és keverd alaposan össze, hogy csomómentes masszát kapj.

    A forró folyadék hatására a tápiókaliszt kissé megfő, ami fontos a megfelelő állag kialakulásához. Használj fakanalat vagy spatulát a keveréshez, hogy biztosan csomómentes legyen.

    4

    Hagyd kissé hűlni, majd keverd bele a tojásokat egyesével, alaposan elkeverve minden egyes hozzáadás után.

    Fontos, hogy a massza ne legyen túl forró, amikor a tojásokat hozzáadod, mert különben a tojás megfőhet. Egyesével add hozzá a tojásokat, hogy könnyebben el tudd keverni és elkerüld a csomósodást.

    5

    Add hozzá a reszelt sajtot, és dolgozd össze, amíg egységes, ragacsos tésztát kapsz.

    Használj jó minőségű, ízletes sajtot, például parmezánt, mozzarellát vagy ementálit. A sajt mennyisége ízlés szerint változtatható.

    6

    Olajos kézzel formázz diónyi méretű golyókat, és helyezd őket a tepsire egymástól 2-3 cm távolságra.

    Az olajos kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre. Ha a tészta nagyon ragadós, tegyél egy kis olajat a kezedre minden egyes golyó formázása előtt.

    7

    Süsd a puffancsokat 20-25 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek kívül, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési idő sütőtől függően változhat. Figyeld a puffancsokat, és vedd ki őket a sütőből, amikor aranybarnák és ropogósak. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd kissé hűlni, majd tálald frissen!

    A Pão de Queijo a legfinomabb frissen, de szobahőmérsékleten is finom. A maradékot légmentesen záródó edényben tárolhatod.