Papas arrugadas tengeri sóval, aranybarnára pörkölve és olívaolajjal tálalva

Papas arrugadas tengeri sóval

A papas arrugadas egy hagyományos kanári-szigeteki étel, amelyet főtt újkrumpliból készítenek, majd sóval borítanak és pörkölik. A ’arrugadas’ a héj ráncosodására utal, ami a sóval való főzés után alakul ki. Az étel egyszerű, de ízletes, és gyakran tálalják különböző szószokkal, például a híres mojo piquantéval. Ez a finom étel rendkívül népszerű a Kanári-szigeteken, és könnyen elkészíthető bármelyik étkezéshez, főleg köretként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Kis méretű újkrumpli
3 ek. Tengeri só
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat alaposan tisztítsd meg, de ne hámozd meg őket. Az újkrumpli héja a papas arrugadas étel különlegessége.

    A krumpli jól jön, ha a héja vastag és erős, hogy jól tartsa az ételt a főzés során.

    2

    Tedd a krumplikat egy nagy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Add hozzá a tengeri sót, és forrald fel.

    A só mennyisége egy fontos része ennek az ételnek, mivel a só segít a héj pörkölésében és a krumpli ízesítésében is.

    3

    Főzd a krumplit 20-25 percig, amíg megpuhulnak, de figyelj arra, hogy ne főzd túl őket.

    A krumplinak meg kell maradnia egy kicsit szilárdnak, hogy a héja ne szakadjon fel a főzés közben.

    4

    Miután megfőttek, szűrd le a vizet, de ne öntsd ki. Hagyj egy kis vizet a krumplik alatt, hogy a só átjárja őket.

    A krumplikat finoman rázd meg az edényben, hogy a só kicsit ráégjen a héjukra.

    5

    Tedd vissza a krumplikat a tűzre, és rázd meg őket, hogy a só karamellizálódjon és kéreg keletkezzen rajtuk.

    Ezt a lépést figyeld folyamatosan, hogy a só ne égjen meg, de a krumpliról szépen tapadjon rá.

    6

    Tálald az elkészült papas arrugadast egy kevés olívaolajjal, hogy gazdagabb ízt adjon neki.

    Friss koriander vagy egy kis citrom is remekül illik hozzá, ha extra ízt szeretnél.