A krumplikat alaposan tisztítsd meg, de ne hámozd meg őket. Az újkrumpli héja a papas arrugadas étel különlegessége.
A krumpli jól jön, ha a héja vastag és erős, hogy jól tartsa az ételt a főzés során.
Tedd a krumplikat egy nagy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje őket. Add hozzá a tengeri sót, és forrald fel.
A só mennyisége egy fontos része ennek az ételnek, mivel a só segít a héj pörkölésében és a krumpli ízesítésében is.
Főzd a krumplit 20-25 percig, amíg megpuhulnak, de figyelj arra, hogy ne főzd túl őket.
A krumplinak meg kell maradnia egy kicsit szilárdnak, hogy a héja ne szakadjon fel a főzés közben.
Miután megfőttek, szűrd le a vizet, de ne öntsd ki. Hagyj egy kis vizet a krumplik alatt, hogy a só átjárja őket.
A krumplikat finoman rázd meg az edényben, hogy a só kicsit ráégjen a héjukra.
Tedd vissza a krumplikat a tűzre, és rázd meg őket, hogy a só karamellizálódjon és kéreg keletkezzen rajtuk.
Ezt a lépést figyeld folyamatosan, hogy a só ne égjen meg, de a krumpliról szépen tapadjon rá.
Tálald az elkészült papas arrugadast egy kevés olívaolajjal, hogy gazdagabb ízt adjon neki.
Friss koriander vagy egy kis citrom is remekül illik hozzá, ha extra ízt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.