Parmigiana teljes kiőrlésű kenyérrel tálalva, szép rétegekben elrendezve

Parmigiana teljes kiőrlésű kenyérrel tálalva

A parmigiana egy klasszikus olasz étel, amely a padlizsán, a paradicsomszósz és a sajt tökéletes kombinációja. Eredetileg Szicíliából származik, és az olasz vidéki konyha egyik legismertebb fogása. A recept variálása során a teljes kiőrlésű kenyér hozzáadásával nemcsak egészségesebb, de egyedülálló ízt is adunk neki. A padlizsán tökéletesen átsül, miközben a paradicsomszósz és a sajt gazdag ízvilága minden falatban érezhető. Ideális választás egy könnyed vacsorához vagy ebédhez, amikor valami különlegeset szeretnél készíteni. Az étel egészséges és tápláló, ugyanakkor nem mond le a tradicionális ízekről sem.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
400 g Paradicsomszósz
200 g Mozzarella
50 g Parmezán sajt
2 db Tojás
4 db Teljes kiőrlésű kenyér
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú karikákra. A szeleteket szórd meg sóval, és hagyd pihenni 15 percig, hogy a keserűsége kioldódjon. Ezután töröld le őket papírtörlővel.

    A sózással eltávolítod a padlizsán keserűségeit, így a végeredmény ízesebb lesz.

    2

    Verj fel két tojást egy tálban, majd egy másik tálban készíts morzsát teljes kiőrlésű kenyérből. A padlizsán szeleteket először a tojásba, majd a kenyérmorzsába mártsd, így szép ropogós bevonatot kapsz.

    Ha a morzsa túl vastag lenne, finoman nyomkodd meg a padlizsánt, hogy jól tapadjon rá.

    3

    Hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és mindkét oldalán süsd meg a padlizsán szeleteket, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Használj közepes hőmérsékletet, hogy a padlizsán szépen átsüljön anélkül, hogy megégne a külső része.

    4

    A padlizsánokat egy sütőformába rétegezd. Minden réteget locsolj meg egy kis paradicsomszósszal, majd helyezz rá mozzarella szeleteket és szórj parmezánt. Ismételd a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

    A mozzarella csak nehezen olvad, ha túl vastag a szelet, próbálj vékonyabbra vágni, hogy gyorsabban olvadjon!

    5

    Tedd a sütőbe 180°C-ra előmelegítve, és süsd kb. 25 percig, amíg a sajt szépen megolvad és kissé megpirul.

    Ha szeretnéd, az utolsó 5 percben kapcsolhatod a sütőt a grill funkcióra, hogy a sajt teteje szép ropogós legyen.

    6

    Tálald teljes kiőrlésű kenyérrel, friss salátával vagy egyéb zöldségekkel.

    A teljes kiőrlésű kenyér remek választás, mert nemcsak tápláló, de kiválóan illik a parmigiana ízéhez.