Párolt zöldségek friss zöldfűszerekkel tálalva.

Párolt zöldség zöldfűszerekkel

A párolt zöldségek zöldfűszerekkel egy könnyed, de tápláló étel, amely a friss zöldségek és aromás fűszerek kombinációján alapul. Az étel a mediterrán és tavaszi konyhák hatását ötvözi, és tökéletes választás azok számára, akik egészséges, de ínycsiklandó ételt keresnek. A zöldfűszerek friss és üde íze kiemeli a zöldségek természetes édességét, miközben segít a bélflóra egészségének fenntartásában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
200 g Zöldbab
1 db Brokkoli
1 db Cukkini
1 db Póréhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss bazsalikom
1 tk. Oregano
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mosd meg, majd vágd őket egyenlő darabokra, hogy egyenletesen párolódjanak.

    A zöldségek egyforma méretűre vágása segít abban, hogy mindegyik egyformán párolódjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és pirítsd 1-2 percig.

    A fokhagyma aromáját a legjobban akkor hozod ki, ha nem égeted meg, ezért ügyelj arra, hogy csak finoman piruljon.

    3

    Add hozzá a sárgarépát, brokkolit, cukkinit és zöldbabot. Keverd össze, majd párold a zöldségeket 10-15 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne párold túl, mert elveszíthetik a színüket és a ropogós textúrájukat.

    4

    Szórd rá a friss petrezselymet, bazsalikomot és oreganót, majd keverd össze, és főzd további 2-3 percig.

    A friss zöldfűszerek gazdag ízt adnak, és kiemelik a zöldségek frissességét.

    5

    Sózd és borsozd ízlés szerint, majd tálald melegen.

    A tálalás előtt érdemes egy kis friss petrezselyemmel megszórni a zöldségeket.