A zöld plantainokat hámozd meg, majd vágd őket vastag szeletekre.
A zöld plantain a legjobb, ha érett, de nem túl puha, így a szeletek nem esnek szét a sütéskor.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd a plantain szeleteket süsd mindkét oldalán aranybarnára.
Ne tedd túl sok szeletet a serpenyőbe egyszerre, hogy a szeletek egyenletesen süljenek, és ropogósak maradjanak.
A megsült szeleteket szedd ki a serpenyőből, és papírtörlőre tedd, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
Ez a lépés segít megőrizni a szeletek ropogósságát, miközben eltávolítja a felesleges olajat.
A fokhagymát aprítsd fel, és egy kis serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg.
Figyelj arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserű ízt adhat. Alacsony hőmérsékleten pirítsd.
Miután a fokhagyma illatos lett, adj hozzá citromlevet, sót és borsot, majd főzd még 1-2 percig.
A citromlé segít frissíteni az ízeket, és tökéletesen kiegészíti a fokhagyma gazdag ízét.
Tálalás előtt locsold meg a fokhagymás szósszal a ropogós plantain szeleteket, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze és zöld színe szépen feldobja az ételt, és még ízletesebbé teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.