Patacón fokhagymás szósszal, korianderrel tálalva

Patacón fokhagymás szósszal

A Patacón egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet érett plantainból készítenek. A fokhagymás szósszal készült változata különleges, gazdag ízeket kínál, miközben megőrzi a tészta ropogósságát. Az ételt gyakran fogyasztják előételként, de akár snackként is tökéletes választás lehet. A fokhagyma és citrom egyedülálló kombinációja frissíti az ételt, míg a koriander friss íze kiemeli a plantain természetes édességét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Zöld plantain (zöld banán)
500 ml Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld plantainokat hámozd meg, majd vágd őket vastag szeletekre.

    A zöld plantain a legjobb, ha érett, de nem túl puha, így a szeletek nem esnek szét a sütéskor.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd a plantain szeleteket süsd mindkét oldalán aranybarnára.

    Ne tedd túl sok szeletet a serpenyőbe egyszerre, hogy a szeletek egyenletesen süljenek, és ropogósak maradjanak.

    3

    A megsült szeleteket szedd ki a serpenyőből, és papírtörlőre tedd, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    Ez a lépés segít megőrizni a szeletek ropogósságát, miközben eltávolítja a felesleges olajat.

    4

    A fokhagymát aprítsd fel, és egy kis serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg.

    Figyelj arra, hogy ne égjen meg a fokhagyma, mert keserű ízt adhat. Alacsony hőmérsékleten pirítsd.

    5

    Miután a fokhagyma illatos lett, adj hozzá citromlevet, sót és borsot, majd főzd még 1-2 percig.

    A citromlé segít frissíteni az ízeket, és tökéletesen kiegészíti a fokhagyma gazdag ízét.

    6

    Tálalás előtt locsold meg a fokhagymás szósszal a ropogós plantain szeleteket, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze és zöld színe szépen feldobja az ételt, és még ízletesebbé teszi.