Patholi mandulával, banánlevélbe csomagolva, friss korianderrel tálalva

Patholi mandulával

A Patholi egy tradicionális indiai édesség, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakkor, különösen dél-Indiában. A banánlevelekkel való csomagolás hagyományos, és különleges aromát ad a rizslisztből készült tésztának. Az édesség belsejében található mandula, cukor és cardamom csodálatos kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az étel népszerűsége az indiai vidéki konyhában gyökerezik, ahol az egyszerű hozzávalók és a friss fűszerek keveréke mindig tökéletesen működik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
80 g Cukor
100 ml Tej
50 g Mandula
1 tk. Cardamom (zöld kardamom)
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
5 db Banánlevél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd el a rizslisztet egy tálba szitálni. Az édesítéshez add hozzá a cukrot és a kókuszreszeléket.

    A rizslisztet érdemes átszitálni, hogy a tésztád finomabb legyen, és ne legyenek benne csomók.

    2

    Egy kis lábasban forrald fel a tejet a ghee-vel. Amikor elkezd forrni, öntsd a rizsliszt keverékhez, és folyamatosan kevergetve gyúrd össze, amíg sűrű, de még kezelhető tészta nem lesz.

    Ne hagyd, hogy a tészta túl nedves legyen. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés rizslisztet.

    3

    A mandulát apróra vágd, majd egy serpenyőben pörköld meg a ghee-vel, hogy a mandula íze kiemelkedjen.

    Ha szeretnéd, egy kis fahéjat is hozzáadhatsz, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    4

    Miután a mandula megpörkölődött, keverd hozzá a tésztához a cardamomot és a mandulát.

    A cardamom illata igazán különleges ízt ad a tésztának, így ne hagyd ki!

    5

    A banánleveleket tisztítsd meg, majd vágd megfelelő méretű darabokra. A banánlevélre egyenletesen oszd el a rizstölteléket, és hajtsd be a leveleket, hogy kis csomagokat formálj belőlük.

    A banánlevelet könnyebben felhasználhatod, ha egy kicsit megmelegíted vagy gőzölöd, így jobban kezelhetővé válik.

    6

    A kész patholit gőzöld 15-20 percig, amíg a rizsliszt teljesen megpuhul és a töltelék egyesül a levelekkel.

    Ne gőzöld túl sokáig, mert a tészta elveszítheti a megfelelő textúráját.

    7

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander egy kis frissességet ad, és kiemeli a fűszeres, édes ízeket.