A rizslisztet és a kókuszreszeléket egy tálba tedd. A tejet melegítsd fel, és öntsd hozzá a rizslisztes keverékhez, majd alaposan keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.
Ha túl száraznak érzed a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
A cukrot és a sót is add hozzá a tésztához, majd keverd jól össze. Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát vagy fahéjat is hozzáadhatsz az extra íz kedvéért.
A só segít kiemelni az édesség ízét, de ne használd túl sokat!
A banánleveleket alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A levelekre helyezd el a tészta kis adagjait, majd hajtsd rá őket, hogy kis csomagokat alkosson.
A banánlevelek segítenek megőrizni a tészta frissességét, és enyhe, természetes aromát adnak az ételnek.
A csomagokat egy gőzölő kosárba tedd, és 15-20 percig gőzöld őket, amíg a tészta teljesen meg nem fő.
Ne próbáld túlterhelni a gőzölőt, hogy a csomagok egyenletesen átsülhessenek.
Miután elkészült, a meleg Patholi-t egy kis mézzel locsold meg, hogy még édesebb legyen.
A méz íze csodálatosan kiegészíti a kókusz és rizsliszt természetes édességét.
Tálald az elkészült Patholi-t forrón, és élvezd az édes, kókuszos ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.