Patholi mézzel, frissen tálalva, kókuszos édesség

Patholi mézzel

A Patholi egy hagyományos indiai édesség, amely a Maharashtra államból származik. A tészta rizslisztből és kókuszreszelékből készül, majd banánlevelekbe csomagolják, és gőzölik, hogy megőrizzék a frissességét. A mézes változat egy különleges édességet ad, amely tökéletes választás ünnepi étkezésekhez vagy egyszerű desszertként is. A gőzölt Patholi puha és édes, miközben a méz és kókusz íze minden falatban megjelenik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Kókuszreszelék
2 ek. Cukor
100 ml Tej
3 ek. Méz
6 db Banánlevél
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a kókuszreszeléket egy tálba tedd. A tejet melegítsd fel, és öntsd hozzá a rizslisztes keverékhez, majd alaposan keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    Ha túl száraznak érzed a tésztát, adj hozzá még egy kis tejet, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    A cukrot és a sót is add hozzá a tésztához, majd keverd jól össze. Ha szeretnéd, egy kevés vaníliát vagy fahéjat is hozzáadhatsz az extra íz kedvéért.

    A só segít kiemelni az édesség ízét, de ne használd túl sokat!

    3

    A banánleveleket alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. A levelekre helyezd el a tészta kis adagjait, majd hajtsd rá őket, hogy kis csomagokat alkosson.

    A banánlevelek segítenek megőrizni a tészta frissességét, és enyhe, természetes aromát adnak az ételnek.

    4

    A csomagokat egy gőzölő kosárba tedd, és 15-20 percig gőzöld őket, amíg a tészta teljesen meg nem fő.

    Ne próbáld túlterhelni a gőzölőt, hogy a csomagok egyenletesen átsülhessenek.

    5

    Miután elkészült, a meleg Patholi-t egy kis mézzel locsold meg, hogy még édesebb legyen.

    A méz íze csodálatosan kiegészíti a kókusz és rizsliszt természetes édességét.

    6

    Tálald az elkészült Patholi-t forrón, és élvezd az édes, kókuszos ízeket.