A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd egy kis lábasban olvasszuk meg a tejszínnel együtt, hogy sima, krémes állagot kapjunk.
A csokoládét alacsony hőmérsékleten olvaszd, hogy ne égjen meg és megőrizze a sima textúráját.
A tejben oldjuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és a fahéjat, és keverjük jól össze.
A tej ne legyen túl forró, amikor a tojásokat hozzáadjuk, hogy ne főzzük meg a tojásokat.
Egy nagyobb serpenyőben kezdjük el a rétestésztát sütni, amíg mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A rétestészta lapokat tegyük egy tálra, hogy kihűljenek.
A rétestészta könnyen törhet, ha nem figyelsz rá a sütés során, ezért óvatosan fordítsd meg.
Amikor a csokoládékrém lehűlt, tegyük a rétestészta közepére a csokoládés tölteléket, és tekerjük fel szorosan a tésztát, mint egy palacsintát.
A tölteléket ügyeljünk, hogy egyenletesen osszuk el, hogy minden falatban jusson belőle.
A kész patishaptát tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott dióval, és tálaljuk melegen vagy hidegen, ízlés szerint.
A dió hozzáadása nemcsak ízben gazdagítja a desszertet, hanem textúrát is ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.