Patishapta csokoládés töltelékkel, dióval és fahéjjal tálalva

Patishapta csokoládés töltelékkel

A patishapta egy tradicionális közel-keleti édesség, amely a csokoládéval és dióval töltött rétestésztát ötvözi egy egyedülálló, gazdag ízélménnyel. A csokoládékrém a tésztában lévő édességgel és fűszerekkel kombinálva igazán különlegessé teszi ezt a desszertet. A fahéj és a dió hozzáadása még gazdagabbá és textúrássá teszi az élményt. Ezt a desszertet a közel-keleti konyhában ünnepi alkalmakra készítik, és rendkívül népszerű a családi összejöveteleken.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 lap Kész rétestészta
400 ml Tej
100 g Cukor
2 db Tojás
150 g Csokoládé (étcsokoládé)
100 ml Tejszín
1 csipet Fahéj
50 g Dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csokoládét tördeljük kisebb darabokra, majd egy kis lábasban olvasszuk meg a tejszínnel együtt, hogy sima, krémes állagot kapjunk.

    A csokoládét alacsony hőmérsékleten olvaszd, hogy ne égjen meg és megőrizze a sima textúráját.

    2

    A tejben oldjuk fel a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és a fahéjat, és keverjük jól össze.

    A tej ne legyen túl forró, amikor a tojásokat hozzáadjuk, hogy ne főzzük meg a tojásokat.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben kezdjük el a rétestésztát sütni, amíg mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. A rétestészta lapokat tegyük egy tálra, hogy kihűljenek.

    A rétestészta könnyen törhet, ha nem figyelsz rá a sütés során, ezért óvatosan fordítsd meg.

    4

    Amikor a csokoládékrém lehűlt, tegyük a rétestészta közepére a csokoládés tölteléket, és tekerjük fel szorosan a tésztát, mint egy palacsintát.

    A tölteléket ügyeljünk, hogy egyenletesen osszuk el, hogy minden falatban jusson belőle.

    5

    A kész patishaptát tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott dióval, és tálaljuk melegen vagy hidegen, ízlés szerint.

    A dió hozzáadása nemcsak ízben gazdagítja a desszertet, hanem textúrát is ad hozzá.