Pav bhaji vegán változatban, pirított zsemlével és friss korianderrel díszítve

Pav bhaji vegán változatban

A pav bhaji egy tradicionális indiai étel, amely különösen Bombayban vált népszerűvé. Az étel eredetileg egy egyszerű gyors étkezésként indult, amit az utcai árusok készítettek, és gyorsan elérhető étkezést kínáltak a munkásoknak. A pav bhaji vegán változata a húsmentes étkezést választók számára készült, és ugyanazt a gazdag, fűszeres ízvilágot hozza, mint az eredeti változat. A pav (zsemle) és a fűszeres pürésített zöldségek kombinációja minden falatban az indiai konyha gazdag tradícióit hordozza.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Burgonya
150 g Zöldbab
100 g Borsó
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
4 szegfű Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Garam masala
2 ek. Pav bhaji masala
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Limoncello
4 db Pav (zsemle)
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kockákra, és főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 15-20 perc alatt.

    A burgonyát akkor érdemes leönteni a vízről, amikor teljesen megpuhul, hogy könnyen törd és pürésíthesd.

    2

    Közben egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát. Pirítsd 3-4 percig, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat. Az üvegesedés segít, hogy az ízek jobban felszabaduljanak.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, zöld chilit, majd keverd össze. Főzd még 2-3 percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A chili mennyiségét az ízlésed szerint állíthatod be, ha nem szereted a túl csípős ízt, kevesebb chili is elég.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított paradicsomot és fűszereket (garam masala, pav bhaji masala, só és bors), majd főzd tovább 5-7 percig, amíg a paradicsomok puhábbak lesznek.

    Ha a paradicsomok nem engednek elég levet, adj hozzá egy kis vizet, hogy szósz állagot kapj.

    5

    Miután a paradicsomok megpuhultak, add hozzá a főtt burgonyát, zöldbabot és borsót. Nyomd szét a burgonyát, hogy püré állagú legyen, és keverd össze a többi hozzávalóval.

    A burgonya pürésítésével a dish textúrája krémesebbé válik, így könnyebben keveredik el a többi hozzávalóval.

    6

    Önts hozzá egy kis vizet, ha szükséges, és főzd további 5-10 percig, amíg minden összefonódik, és az étel átveszi a fűszerek ízét.

    Ha szeretnél gazdagabb ízeket, egy evőkanál vegán vajat is hozzáadhatsz.

    7

    Tálald a kész pav bhajit meleg, pirított pav (zsemlével), és díszítsd friss korianderrel. A pav-t is megpiríthatod egy kis olívaolajon, hogy ropogósabb legyen.

    A pav friss lime levével is megbolondítható, hogy frissebb ízt kapjon.