A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra, és tedd félre.
A friss gyömbér erősebb ízt ad, így ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebb gyömbért használj!
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.
Mindig szitáld át a lisztet és a sütőport, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Add hozzá a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, a tej felét, és alaposan keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet.
Most add hozzá a reszelt gyömbért, és keverd el egyenletesen.
A gyömbér frissessége kulcsfontosságú, hogy igazán intenzív ízt kapj.
Formázz egy cipót a tésztából, csomagold fóliába, és tedd hűtőbe pihenni 30 percig.
A tészta pihentetése segít a pihentetés során felhalmozódó nedvesség egyenletes eloszlásában.
Nyújtsd ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggasd ki a kívánt formákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha nincs pogácsaszaggatód, használhatsz egy poharat is a formák kivágásához.
Kenj meg minden egyes darabot felvert tojással, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a tésztát, hogy ne száradjon ki, hanem maradjon puha és omlós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.