Paye gyömbérrel aranybarna, fűszeres sütemények tálalva

Paye gyömbérrel

A paye egy klasszikus francia sütemény, amit most egy fűszeres, gyömbéres változattal készítünk. A gyömbér hűsítő fűszeressége különleges ízt ad a tésztának, amely tökéletes kiegészítője a friss vaj és a cukor egyensúlyának. A paye gyömbérrel egy könnyen elkészíthető édesség, amely minden alkalomra kiváló választás. Egyesek a karácsonyi ünnepekre is készítik, hiszen a gyömbér fűszeres illata tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz. Ha szereted a fűszeres ízeket, akkor érdemes kipróbálnod a gyömbéres paye-t is, amely egy igazán különleges változata a hagyományos édességnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
100 g Vaj
50 g Cukor
30 g Friss gyömbér
100 ml Tej
2 db Tojássárgája
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
1 db Tojás a kenéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. A gyömbért hámozd meg, majd reszeld le finomra, és tedd félre.

    A friss gyömbér erősebb ízt ad, így ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebb gyömbért használj!

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

    Mindig szitáld át a lisztet és a sütőport, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    3

    Add hozzá a felolvasztott vajat, a tojássárgáját, a tej felét, és alaposan keverd össze, amíg homogén tésztát kapsz.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet.

    4

    Most add hozzá a reszelt gyömbért, és keverd el egyenletesen.

    A gyömbér frissessége kulcsfontosságú, hogy igazán intenzív ízt kapj.

    5

    Formázz egy cipót a tésztából, csomagold fóliába, és tedd hűtőbe pihenni 30 percig.

    A tészta pihentetése segít a pihentetés során felhalmozódó nedvesség egyenletes eloszlásában.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát 2 cm vastagra, és szaggasd ki a kívánt formákat. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nincs pogácsaszaggatód, használhatsz egy poharat is a formák kivágásához.

    7

    Kenj meg minden egyes darabot felvert tojással, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a tésztát, hogy ne száradjon ki, hanem maradjon puha és omlós.