Paye gyömbĂ©rrel aranybarna, fƱszeres sĂŒtemĂ©nyek tĂĄlalva

Paye gyömbérrel

A paye egy klasszikus francia sĂŒtemĂ©ny, amit most egy fƱszeres, gyömbĂ©res vĂĄltozattal kĂ©szĂ­tĂŒnk. A gyömbĂ©r hƱsĂ­tƑ fƱszeressĂ©ge kĂŒlönleges Ă­zt ad a tĂ©sztĂĄnak, amely tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje a friss vaj Ă©s a cukor egyensĂșlyĂĄnak. A paye gyömbĂ©rrel egy könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©dessĂ©g, amely minden alkalomra kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs. Egyesek a karĂĄcsonyi ĂŒnnepekre is kĂ©szĂ­tik, hiszen a gyömbĂ©r fƱszeres illata tökĂ©letesen illik az ĂŒnnepi hangulathoz. Ha szereted a fƱszeres Ă­zeket, akkor Ă©rdemes kiprĂłbĂĄlnod a gyömbĂ©res paye-t is, amely egy igazĂĄn kĂŒlönleges vĂĄltozata a hagyomĂĄnyos Ă©dessĂ©gnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 500 g Liszt
⭕ 100 g Vaj
⭕ 50 g Cukor
⭕ 30 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 100 ml Tej
⭕ 2 db Tojássárgája
⭕ 1 ek. SĂŒtƑpor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 db TojĂĄs a kenĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihƱlni. A gyömbért håmozd meg, majd reszeld le finomra, és tedd félre.

    A friss gyömbĂ©r erƑsebb Ă­zt ad, Ă­gy ha enyhĂ©bb Ă­zt szeretnĂ©l, kevesebb gyömbĂ©rt hasznĂĄlj!

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt.

    Mindig szitĂĄld ĂĄt a lisztet Ă©s a sĂŒtƑport, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Add hozzå a felolvasztott vajat, a tojåssårgåjåt, a tej felét, és alaposan keverd össze, amíg homogén tésztåt kapsz.

    Ha tĂșl szĂĄraznak tƱnik a tĂ©szta, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s tejet.

    4

    Most add hozzå a reszelt gyömbért, és keverd el egyenletesen.

    A gyömbĂ©r frissessĂ©ge kulcsfontossĂĄgĂș, hogy igazĂĄn intenzĂ­v Ă­zt kapj.

    5

    FormĂĄzz egy cipĂłt a tĂ©sztĂĄbĂłl, csomagold fĂłliĂĄba, Ă©s tedd hƱtƑbe pihenni 30 percig.

    A tészta pihentetése segít a pihentetés sorån felhalmozódó nedvesség egyenletes eloszlåsåban.

    6

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 2 cm vastagra, Ă©s szaggasd ki a kĂ­vĂĄnt formĂĄkat. Helyezd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    Ha nincs pogĂĄcsaszaggatĂłd, hasznĂĄlhatsz egy poharat is a formĂĄk kivĂĄgĂĄsĂĄhoz.

    7

    Kenj meg minden egyes darabot felvert tojĂĄssal, majd sĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 15-20 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    Ne sĂŒsd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szĂĄradjon ki, hanem maradjon puha Ă©s omlĂłs.