A vajat felolvasztjuk, majd hagyjuk kihƱlni. A gyömbért håmozd meg, majd reszeld le finomra, és tedd félre.
A friss gyömbĂ©r erĆsebb Ăzt ad, Ăgy ha enyhĂ©bb Ăzt szeretnĂ©l, kevesebb gyömbĂ©rt hasznĂĄlj!
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, cukrot, sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt.
Mindig szitĂĄld ĂĄt a lisztet Ă©s a sĂŒtĆport, hogy elkerĂŒld a csomĂłkat a tĂ©sztĂĄban.
Add hozzĂĄ a felolvasztott vajat, a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt, a tej felĂ©t, Ă©s alaposan keverd össze, amĂg homogĂ©n tĂ©sztĂĄt kapsz.
Ha tĂșl szĂĄraznak tƱnik a tĂ©szta, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s tejet.
Most add hozzå a reszelt gyömbért, és keverd el egyenletesen.
A gyömbĂ©r frissessĂ©ge kulcsfontossĂĄgĂș, hogy igazĂĄn intenzĂv Ăzt kapj.
FormĂĄzz egy cipĂłt a tĂ©sztĂĄbĂłl, csomagold fĂłliĂĄba, Ă©s tedd hƱtĆbe pihenni 30 percig.
A tĂ©szta pihentetĂ©se segĂt a pihentetĂ©s sorĂĄn felhalmozĂłdĂł nedvessĂ©g egyenletes eloszlĂĄsĂĄban.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 2 cm vastagra, Ă©s szaggasd ki a kĂvĂĄnt formĂĄkat. Helyezd Ćket sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
Ha nincs pogĂĄcsaszaggatĂłd, hasznĂĄlhatsz egy poharat is a formĂĄk kivĂĄgĂĄsĂĄhoz.
Kenj meg minden egyes darabot felvert tojĂĄssal, majd sĂŒsd 180°C-ra elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 15-20 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
Ne sĂŒsd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szĂĄradjon ki, hanem maradjon puha Ă©s omlĂłs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.