Pé de moleque vajjal karamellás mogyorós édesség darabokban

Pé de moleque vajjal

A Pé de Moleque, vagyis \'kis mogyoró\', egy tradicionális brazil édesség, amely a földimogyoró, a karamell és a vanília kombinációjával készült. A sütemény népszerűsége szorosan összefonódik a brazil konyhában, és gyakran kerül az asztalokra ünnepi alkalmakkor. Képzeld el, ahogy a karamell illata betölti a konyhát, miközben a mogyoró pörkölődik, és a vajjal keverve tökéletes ízharmóniát alkot. A Pé de Moleque vajjal tökéletes választás egy családi összejövetelhez vagy egy lazább délutáni nassoláshoz. Az édesség története a portugál gyarmati időkre nyúlik vissza, amikor az egyszerű, de finom alapanyagokból készült édességek az emberek mindennapjainak részei voltak. Ezt az édességet könnyen variálhatod, ha például más diófélékkel, mint mandula, teszed gazdagabbá. Az eredeti verzió azonban mindig a földimogyoróval készült, amely a legnépszerűbb alapanyag.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Cukor
200 g Földimogyoró
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorót egy serpenyőben, közepes hőfokon enyhén pörköld meg, hogy intenzívebb íze legyen. Figyelj rá, hogy ne égjen meg! Ha kész, tedd félre.

    A mogyoró pörkölése fokozza az ízét, és ropogósabbá teszi.

    2

    Egy lábasban tedd a cukrot, és közepes lángon kezd el olvasztani. Ne keverd, csak figyeld, amíg teljesen felolvad és karamellizálódik.

    Fontos, hogy a cukrot ne keverd túl hamar, mert akkor kristályosodni fog. Ha már folyékony, akkor elkezdheted keverni.

    3

    Miután a cukor karamellizálódott, öntsd hozzá a tejet, a vaníliát, majd a vajat. Keverd össze, hogy homogén, krémes masszát kapj.

    A tej és a vaj hozzáadásakor vigyázz, mert a karamell forró és könnyen fröcsöghet.

    4

    Add hozzá a pörkölt földimogyorót, és keverd össze a karamellás masszával. Hagyd egy pár percig hűlni, amíg kezd megszilárdulni.

    A massza akkor kész, amikor már nem folyik le az edény oldalán, hanem egy sűrű, de könnyen formázható állagot kaptál.

    5

    Formázz kis golyókat vagy lapos korongokat a masszából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tálcára.

    Ha a massza túl ragacsos, kenj egy kis vajat a kezedre, hogy ne ragadjon hozzá.

    6

    Hagyd a pé de moleque darabokat szobahőmérsékleten teljesen kihűlni és megszilárdulni.

    Ha gyorsabban szeretnéd, hogy megszilárduljon, tedd a hűtőbe, de hagyd legalább 30 percig pihenni.