A földimogyorót egy serpenyőben, közepes hőfokon enyhén pörköld meg, hogy intenzívebb íze legyen. Figyelj rá, hogy ne égjen meg! Ha kész, tedd félre.
A mogyoró pörkölése fokozza az ízét, és ropogósabbá teszi.
Egy lábasban tedd a cukrot, és közepes lángon kezd el olvasztani. Ne keverd, csak figyeld, amíg teljesen felolvad és karamellizálódik.
Fontos, hogy a cukrot ne keverd túl hamar, mert akkor kristályosodni fog. Ha már folyékony, akkor elkezdheted keverni.
Miután a cukor karamellizálódott, öntsd hozzá a tejet, a vaníliát, majd a vajat. Keverd össze, hogy homogén, krémes masszát kapj.
A tej és a vaj hozzáadásakor vigyázz, mert a karamell forró és könnyen fröcsöghet.
Add hozzá a pörkölt földimogyorót, és keverd össze a karamellás masszával. Hagyd egy pár percig hűlni, amíg kezd megszilárdulni.
A massza akkor kész, amikor már nem folyik le az edény oldalán, hanem egy sűrű, de könnyen formázható állagot kaptál.
Formázz kis golyókat vagy lapos korongokat a masszából, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tálcára.
Ha a massza túl ragacsos, kenj egy kis vajat a kezedre, hogy ne ragadjon hozzá.
Hagyd a pé de moleque darabokat szobahőmérsékleten teljesen kihűlni és megszilárdulni.
Ha gyorsabban szeretnéd, hogy megszilárduljon, tedd a hűtőbe, de hagyd legalább 30 percig pihenni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.