Pepperpot marhahússal tálalva, friss kenyérrel és korianderrel

Pepperpot kenyérrel

A pepperpot a karibi konyha egyik legismertebb étele, amely gazdag ízvilágú és fűszeres marhahússal készül. A hagyomány szerint a pepperpotot a karibi szigetek lakói hosszú időn keresztül készítették, mivel az étel íze gazdag, és könnyen elkészíthető a helyi alapanyagokból. A fehérbor, paprikák és fűszerek kombinációja egy ínycsiklandó fogást eredményez, amely tökéletesen illik a ropogós kenyérhez. Az étel különleges ízét a koriander és a friss zöldségek adják, miközben a kenyér segít felszívni a szaftot, így minden falat ínycsiklandóan finom.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
100 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss koriander
1 db Friss kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró kockákra, majd egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg a húst, amíg szépen meg nem barnul.

    A hús pirításánál ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor nem pirul meg egyenletesen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húsra. Pirítsd 2-3 percig, amíg illatos lesz.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édesen karamellizálódjon.

    3

    A paprikát és sárgarépát vágd kis darabokra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Főzd együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paprikák és sárgarépa frissessége még gazdagabbá teszi az étel ízét, ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket!

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és főzd, amíg elpárolog, majd adj hozzá sót, borsot és friss koriandert. Keverd jól össze.

    A fehérbor segít kiemelni a zöldségek és hús ízét, de ha nem szereted az alkoholt, vízzel is pótolhatod.

    5

    Tálald a kész pepperpotot friss, ropogós kenyérrel, és szórd meg friss korianderrel.

    A kenyér ropogósra sütése kiemeli az étel gazdag ízét, és segít a szaft felszívásában.