Pesarattu frissen, ropogósra sütve, fűszeres töltelékkel tálalva

Pesarattu

A Pesarattu egy hagyományos indiai étel, amely a zöld mung dalból készül, és hasonlít a dosa-ra, de vastagabb és sűrűbb. A Pesarattu egy egyszerű, de tápláló étel, amely gazdag fehérjében és más tápanyagokban. A tésztája enyhén ropogós, és a fűszerek, mint a curry levél, fokhagyma és chili kiemelik a dosa ízét. Az étel reggelire vagy vacsorára is ideális választás, és gazdag ízeivel mindenkit elvarázsol.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Green gram (moong dal)
100 g Rice
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
1 gerezd Fokhagyma
6 levél Curry levél
2 db Chili
1 cm Ginger

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A moong dal-t és a rizst alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti, hogy a tészta simább legyen, és a pesarattu könnyebben megsüljön.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tészta sűrűségének olyan állagúnak kell lennie, mint a palacsintatésztának.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rizs és a dal jól megszívja magát a vízzel.

    A pihentetés segít, hogy a pesarattu finomabb legyen.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a pesarattu egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós pesarattu legyen.

    6

    Amikor a pesarattu szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    Fordítsd meg a pesarattut, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A pesarattu legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    8

    Mikor elkészült, tedd félre a pesarattut, és készítsd el a fűszeres tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a fokhagymát, curry levelet, chilit, és gyömbért, majd pirítsd meg őket.

    A fűszerek pirítása segít kiemelni az ízeket, és intenzívebbé teszi a pesarattu töltelékét.

    9

    Tedd a fűszeres keveréket a pesarattu közepére, és tálald melegen.

    A pesarattu ízletesebb lesz, ha a fűszeres töltelékkel tálalod.