Pho cuon csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄssal, rizspapĂ­rba tekert csirkehĂșssal, zöldsĂ©gekkel Ă©s egy csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄssal

Pho cuon csípƑs mártással

A Pho cuon, vagyis vietnami tavaszi tekercs egy friss, Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely az egĂ©szsĂ©ges, zöldsĂ©ges alapanyagok Ă©s a csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄs egyedĂŒlĂĄllĂł kombinĂĄciĂłjĂĄt kĂ­nĂĄlja. Eredetileg Hanoi környĂ©kĂ©rƑl szĂĄrmazik, Ă©s a vietnami konyha egyik legismertebb Ă©telĂ©vĂ© vĂĄlt. A friss, ropogĂłs zöldsĂ©gekkel Ă©s fƱszeres csirkehĂșssal töltött rizspapĂ­r tekercsek gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑk, Ă©s remek vĂĄlasztĂĄs egy könnyed Ă©tkezĂ©shez, akĂĄr elƑételkĂ©nt, akĂĄr fƑételkĂ©nt. A csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄs adja meg neki azt a kĂŒlönleges Ă­zt, amely minden falatot felejthetetlennĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 8 db Rizspapír
⭕ 300 g FƑtt csirkehĂșs (csĂ­kokra vĂĄgva)
⭕ 1 csokor Friss menta
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 csokor Friss bazsalikom
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Uborka
⭕ 200 g Vietnami friss rizstĂ©szta
⭕ 2 db FƑtt tojás
⭕ 1 db Friss lime
⭕ 4 ek. CsĂ­pƑs mĂĄrtĂĄs (sriracha, halmĂĄrtĂĄs Ă©s lime)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizspapĂ­rokat egyenkĂ©nt ĂĄztasd meleg vĂ­zbe 10-15 mĂĄsodpercig, majd helyezd Ƒket egy tiszta, szĂĄraz konyharuhĂĄra, hogy megszĂĄradjanak.

    Ne ĂĄztasd tĂșl sokĂĄig a rizspapĂ­rt, mert akkor könnyen elszakadhat!

    2

    A sårgarépåt és az uborkåt håmozd meg, majd vågd vékony csíkokra.

    Minél vékonyabbak a csíkok, annål könnyebben hajthatók lesznek a rizspapírok!

    3

    Minden egyes rizspapĂ­ron helyezd el egy-egy csĂ­k csirkehĂșst, nĂ©hĂĄny szelet fƑtt tojĂĄst, friss fƱszernövĂ©nyeket, valamint a sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s uborkĂĄt.

    PrĂłbĂĄld meg Ășgy elrendezni a hozzĂĄvalĂłkat, hogy egyenletesen eloszoljanak a rizspapĂ­ron!

    4

    A rizspapĂ­rt a töltelĂ©kkel egyĂŒtt Ăłvatosan hajtsd fel, Ă©s kĂ©szĂ­ts belƑle egy szoros tekercset, ĂŒgyelve arra, hogy a töltelĂ©k ne essen ki.

    A rizspapĂ­rt kissĂ© meghĂșzhatod, hogy jobban összetartsa a tekercset!

    5

    A csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄshoz keverd össze a sriracha szĂłszt, halmĂĄrtĂĄst Ă©s lime levet egy kis tĂĄlban.

    Ha szeretnéd, az édesség kedvéért egy kis mézet is hozzåadhatsz a mårtåshoz!

    6

    A kĂ©sz pho cuon tekercseket tĂĄlald csĂ­pƑs mĂĄrtĂĄssal, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint lime levĂ©llel dĂ­szĂ­tsd.