Pho cuon csípős mártással, rizspapírba tekert csirkehússal, zöldségekkel és egy csípős mártással

Pho cuon csípős mártással

A Pho cuon, vagyis vietnami tavaszi tekercs egy friss, ínycsiklandó étel, amely az egészséges, zöldséges alapanyagok és a csípős mártás egyedülálló kombinációját kínálja. Eredetileg Hanoi környékéről származik, és a vietnami konyha egyik legismertebb ételévé vált. A friss, ropogós zöldségekkel és fűszeres csirkehússal töltött rizspapír tekercsek gyorsan elkészíthetők, és remek választás egy könnyed étkezéshez, akár előételként, akár főételként. A csípős mártás adja meg neki azt a különleges ízt, amely minden falatot felejthetetlenné tesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Rizspapír
300 g Főtt csirkehús (csíkokra vágva)
1 csokor Friss menta
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss bazsalikom
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
200 g Vietnami friss rizstészta
2 db Főtt tojás
1 db Friss lime
4 ek. Csípős mártás (sriracha, halmártás és lime)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizspapírokat egyenként áztasd meleg vízbe 10-15 másodpercig, majd helyezd őket egy tiszta, száraz konyharuhára, hogy megszáradjanak.

    Ne áztasd túl sokáig a rizspapírt, mert akkor könnyen elszakadhat!

    2

    A sárgarépát és az uborkát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra.

    Minél vékonyabbak a csíkok, annál könnyebben hajthatók lesznek a rizspapírok!

    3

    Minden egyes rizspapíron helyezd el egy-egy csík csirkehúst, néhány szelet főtt tojást, friss fűszernövényeket, valamint a sárgarépát és uborkát.

    Próbáld meg úgy elrendezni a hozzávalókat, hogy egyenletesen eloszoljanak a rizspapíron!

    4

    A rizspapírt a töltelékkel együtt óvatosan hajtsd fel, és készíts belőle egy szoros tekercset, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essen ki.

    A rizspapírt kissé meghúzhatod, hogy jobban összetartsa a tekercset!

    5

    A csípős mártáshoz keverd össze a sriracha szószt, halmártást és lime levet egy kis tálban.

    Ha szeretnéd, az édesség kedvéért egy kis mézet is hozzáadhatsz a mártáshoz!

    6

    A kész pho cuon tekercseket tálald csípős mártással, és ízlés szerint lime levéllel díszítsd.