A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.
A gyömbér szeletelése előtt érdemes egy kicsit megnyomni, hogy a levét jobban kiadja.
Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, Szechuan borsot és a tamarind pasztát. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A Szechuan bors pikáns ízt ad a levesnek, de ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét.
Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.
A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.
Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.
A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.
Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.
A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.