Pho fűszeres változat tálban tálalt fűszeres rizstészta leves, friss korianderrel és lime szeletekkel

Pho fűszeres változat

A pho fűszeres változata egy különleges étel, amely a hagyományos pho leves gazdag, fűszeres ízvilágát ötvözi. A Szechuan bors és a tamarind paszta egyedi ízt ad a levesnek, amely friss korianderrel és lime-lal tálalva válik igazán különlegessé. Az étel származása Vietnamból ered, és mára a világ minden táján népszerűvé vált.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizstészta
1 db Hagyma
5 cm Gyömbér
1 rúd Fahéj
3 db Szegfűszeg
1 tk. Szechuan bors
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Szójaszósz
1 l Hal alaplé
1 db Lime
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a gyömbért hámozd meg és szeleteld fel.

    A gyömbér szeletelése előtt érdemes egy kicsit megnyomni, hogy a levét jobban kiadja.

    2

    Egy nagy edényben tedd a hal alaplét, majd add hozzá a hagymát, gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, Szechuan borsot és a tamarind pasztát. Főzd a levest 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A Szechuan bors pikáns ízt ad a levesnek, de ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    Amíg a leves fő, főzd meg a rizstésztát a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel.

    A rizstészta hideg vízzel való öblítése segít elkerülni, hogy összeragadjon.

    4

    Ha elkészült a leves, szűrd le, hogy eltávolítsd a fűszereket. Tedd vissza az edénybe, és ízesítsd a levet sóval és friss lime-léval.

    A lime friss íze tökéletesen illik a pho leves gazdag aromájához, és kiemeli az ízeket.

    5

    Tálald a levest a tetején friss korianderrel, lime szeletekkel és a rizstésztával.

    A koriander és lime frissessége adja a pho karakterét, ne hagyd ki őket a tálaláskor!