A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.
A csirke ízének kiemelésére ne használd túl magas hőt, hogy ne égjen meg.
A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, majd kockázd fel.
A paradicsomot gyorsan leforrázhatod forró vízben, hogy könnyebben eltávolíthasd a héját.
A pirított csirkehúsra tedd rá a hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, és pirítsd további 5-7 percig.
A zöldpaprika extra friss ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki ezt a lépést.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, pirospaprikát, borsot, csípős chili szószt és sót, és főzd össze a fűszereket 10-15 percig.
A chili szósz erősségét a saját ízlésed szerint állíthatod, ha enyhébb ízre vágysz, kevesebbet is használhatsz.
A basmati rizst öblítsd át, majd tedd egy lábasba. Öntsd rá a vízet, és főzd meg a rizst 10-12 perc alatt.
Ha a rizs túlságosan száraz, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyebben megpuhuljon.
A kész csirkehúst tálald a rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze kiemeli a fűszeres csirke ízét és frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.