Picante de pollo con arroz, csípős csirke és friss rizs tálalva

Picante de pollo con arroz

A Picante de Pollo con Arroz egy hagyományos mexikói étel, amely a fűszeres csirke és a rizs friss ízének tökéletes kombinációját kínálja. Az ételt gyakran készítik ünnepi alkalmakkor, mivel könnyen elkészíthető és tápláló. A chili és a koriander használata friss ízeket ad, míg a csirke szaftos és gazdag ízű marad a fűszeres paradicsomos szósznak köszönhetően.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (bontott)
300 g Basmati rizs
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
1 tk. Pirospaprika
1 tk. Bors
2 ek. Cilantro
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Csípős chili szósz
1 tk.
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirke ízének kiemelésére ne használd túl magas hőt, hogy ne égjen meg.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát apróra vágd. A paradicsomokat hámozd meg, majd kockázd fel.

    A paradicsomot gyorsan leforrázhatod forró vízben, hogy könnyebben eltávolíthasd a héját.

    3

    A pirított csirkehúsra tedd rá a hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát, és pirítsd további 5-7 percig.

    A zöldpaprika extra friss ízt ad az ételnek, így ne hagyd ki ezt a lépést.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, pirospaprikát, borsot, csípős chili szószt és sót, és főzd össze a fűszereket 10-15 percig.

    A chili szósz erősségét a saját ízlésed szerint állíthatod, ha enyhébb ízre vágysz, kevesebbet is használhatsz.

    5

    A basmati rizst öblítsd át, majd tedd egy lábasba. Öntsd rá a vízet, és főzd meg a rizst 10-12 perc alatt.

    Ha a rizs túlságosan száraz, adj hozzá egy kis extra vizet, hogy könnyebben megpuhuljon.

    6

    A kész csirkehúst tálald a rizs mellett, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiemeli a fűszeres csirke ízét és frissességet ad az ételnek.