Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától.
Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A vöröshagymát, paprikát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A feltétet ízlés szerint variálhatod, használhatsz más zöldségeket vagy húsféléket is.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, majd add hozzá a darált húst. Pirítsd közepes lángon 5-7 percig, amíg kicsit megpirul.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers.
Add hozzá a paradicsompürét, az aprított paprikát, hagymát és fokhagymát. Fűszerezd római köménnyel, pirospaprikával és petrezselyemmel. Keverd jól össze és főzd további 10 percig.
A fűszereket ízlés szerint adagolhatod, ha szereted a csípőset, tehetsz bele chili paprikát is.
A megkelt tésztát oszd kisebb adagokra, majd nyújtsd ki hosszúkás, ovális formára.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
A tészta közepére kanalazd a fűszeres húsos keveréket, majd hajtsd fel kissé a széleit, hogy csónak formát kapj.
A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Szórd meg reszelt mozzarellával, majd ha szeretnéd, üss egy tojást a tetejére.
A tojás opcionális, de nagyon finom és mutatós.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és szeleteld fel. Jó étvágyat!
A pide frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.