A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót és az olajat. A vizet fokozatosan adagold hozzá, miközben folyamatosan kevergeted a tésztát, amíg rugalmas állagot nem kapsz.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyen formázható legyen.
A tésztát gyúrd össze simára, majd pihentesd 30 percig, hogy könnyebben tudj vele dolgozni.
A pihentetés segít abban, hogy a tészta ne legyen túl kemény, és könnyebben kinyújtható legyen.
Közben készítsd el a tölteléket: a spenótot főzd meg egy kis vízben, majd jól csepegtesd le. A túrót keverd össze a spenóttal, add hozzá a sült hagymát, és sózd meg.
A spenótot alaposan le kell csöpögtetni, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.
A pihentetett tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd szaggass belőle kerek formákat. Minden formára tegyél egy evőkanál túrós-spenótos tölteléket, és hajtsd félbe.
A széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szökjön ki főzés közben.
A pierogikat forrásban lévő sós vízben főzd 5-6 percig, amíg feljönnek a víz felszínére.
Ne tedd túl sok pierogit egyszerre a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.
Miután kifőzted őket, szedd ki a vízből, és tálald őket melegen, akár egy kis pirított hagymával vagy tejföllel.
A pierogikat egy kis vajon is megforgathatod tálalás előtt, hogy még ízletesebbek legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.