A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.
A pogácsákat formázás előtt érdemes hűtőben pihentetni legalább 30 percig, hogy jobban összetartsanak sütés közben.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek. A sütés végén kend meg őket BBQ szósszal, és hagyd egy kicsit karamellizálódni.
A BBQ szósz kiválasztásánál figyelj az ízlésedre. Használhatsz édes, füstös vagy pikáns változatot is.
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva karamellizáld egy kevés olívaolajon, amíg lágy és édes lesz.
Adj egy csipet cukrot a hagymához karamellizálás közben, hogy gyorsabban megbarnuljon és édesebb legyen.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A zsemléket vajon vagy a húspogácsákból kisült zsiradékon is megpiríthatod a még finomabb íz érdekében.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a BBQ szószos húspogácsát, majd rétegezd rá a cheddar sajtot, a karamellizált hagymát és a szeletelt jalapeño paprikát. Zárd le a zsemle felső részével.
Ha szereted a még pikánsabb ízeket, adj egy kevés chipotle majonézt a burgerhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.