Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt a formából.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
A sütőport és a sót érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljanak és ne maradjanak csomók a tésztában.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a tejet. Alaposan keverd össze.
A tojásokat legalább 5-7 percig keverd a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a tésztát.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig keverd, amíg a liszt éppen eltűnik.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd hűlni a formában.
A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta átsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig. A sütő ajtaját ne nyisd ki gyakran sütés közben, mert összeeshet a tészta.
A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd olvaszd fel a pillecukrot vízgőz felett, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A pillecukrot alacsony hőfokon olvaszd, és folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.
Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a pillecukros krém felével, és helyezd el rajta a málnát.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódhat. A málnát óvatosan nyomkodd a krémbe.
Helyezd rá a felső réteget, vond be a tortát a maradék krémmel, és díszítsd friss málnával és pillecukorral.
A tortát egy spatulával vagy kenőkés segítségével vond be a krémmel. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!
Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.
A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.