Pillecukros málnatorta friss málnával díszítve

Pillecukros málnatorta

A Pillecukros málnatorta egy igazán különleges desszert, amely a friss málna üdeségét ötvözi a pillecukor könnyed édességével. Ez a torta tökéletes választás születésnapokra, ünnepi alkalmakra, vagy akár egy kellemes családi desszertként is. Az élénk színek és a látványos díszítés garantáltan magára vonja mindenki figyelmét, miközben az ízek harmóniája elvarázsolja a kóstolókat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
200 g Pillecukor
300 g Friss málna
250 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt a formából.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.

    A sütőport és a sót érdemes átszitálni a liszttel együtt, hogy egyenletesen eloszoljanak és ne maradjanak csomók a tésztában.

    3

    A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a tejet. Alaposan keverd össze.

    A tojásokat legalább 5-7 percig keverd a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét.

    4

    Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a tésztát.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, és ne keverd túl a tésztát, mert kemény lehet a végeredmény. Csak addig keverd, amíg a liszt éppen eltűnik.

    5

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. Hagyd hűlni a formában.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a torta átsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig. A sütő ajtaját ne nyisd ki gyakran sütés közben, mert összeeshet a tészta.

    6

    A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral, majd olvaszd fel a pillecukrot vízgőz felett, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A pillecukrot alacsony hőfokon olvaszd, és folyamatosan keverd, hogy ne égjen le.

    7

    Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a pillecukros krém felével, és helyezd el rajta a málnát.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódhat. A málnát óvatosan nyomkodd a krémbe.

    8

    Helyezd rá a felső réteget, vond be a tortát a maradék krémmel, és díszítsd friss málnával és pillecukorral.

    A tortát egy spatulával vagy kenőkés segítségével vond be a krémmel. A díszítésnél engedd szabadjára a fantáziádat!

    9

    Tedd a tortát hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.