Pina Colada fagylalt kókuszdarabokkal és ananásszal tálalva

Pina Colada fagylalt

A Pina Colada fagylalt egy egzotikus desszert, amely a híres koktél ízvilágát idézi meg. A Pina Colada maga Puerto Ricóból származik, és az 1950-es években vált népszerűvé. Az ananász, kókusz és rum tökéletes kombinációja nemcsak koktélként, hanem fagylaltként is kiváló élményt nyújt. A házi készítésű változat krémes, lágy textúrával rendelkezik, amely frissítő élményt kínál a forró nyári napokon. Ha szereted az egzotikus ízeket és a könnyen elkészíthető hűsítő desszerteket, ezt a fagylaltot mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Ananász
250 ml Kókusztej
200 ml Tejszín
50 g Kókuszreszelék
40 g Méz
30 ml Fehér rum
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd egy turmixgépben pürésítsd simára.

    Érdemes a keményebb, rostosabb ananászrészeket is felhasználni, mert ezek adják a fagylalt igazi ízét.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a kókusztejet, tejszínt, mézet, vaníliát és az ananászpürét. Alaposan keverd össze, hogy egynemű keveréket kapj.

    Kóstold meg a keveréket! Ha nem elég édes, adj hozzá még egy kevés mézet, de vigyázz, ne legyen túl édes, mert fagyasztás után kevésbé fog érződni az édesség.

    3

    Add hozzá a fehér rumot és a kókuszreszeléket, majd keverd újra össze. A rum segít, hogy a fagylalt lágyabb állagú legyen.

    A rum mennyiségét ízlés szerint változtathatod, de ne vidd túlzásba, mert a túl sok alkohol megakadályozhatja a fagylalt megfelelő fagyását. Gyerekeknek szánt változatból hagyd ki a rumot.

    4

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgép használata előtt érdemes a tálat legalább 24 órára a fagyasztóba tenni, hogy megfelelően lehűljön.

    5

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd a keveréket egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át villával, hogy megelőzd a jégkristályok kialakulását.

    A keverés nagyon fontos, hogy a fagylalt krémes maradjon! Ne hagyd ki, különben jégkristályos lesz a végeredmény.

    6

    Amikor a fagylalt elérte a kívánt állagot (kb. 4-5 óra fagyasztás után), tálald kókuszreszelékkel megszórva, esetleg friss ananászdarabokkal díszítve.

    Tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból 5-10 perccel, hogy kicsit megpuhuljon és könnyebben lehessen kanalazni.