Pintxo csirkével és joghurttal, egy tálon tálalva, friss korianderrel

Pintxo csirkével és joghurttal

A Pintxo csirkével és joghurttal egy hagyományos spanyol tapas étel, amely a csirke, joghurt és fűszerek kombinációját kínálja. Az étel különlegessége, hogy könnyed és friss ízekkel rendelkezik, miközben ropogós csirkét és egy gazdag joghurtos szószt kínál. A pintxo étkezési forma, amelyet eredetileg az észak-spanyolországi Baszk régióban találtak ki, azóta az egész országban népszerűvé vált, és ideális választás tapas estékre vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkecomb filé
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 db Paprika
100 g Joghurt
1 ág Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
6 db Pintxo pálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecomb filéket mosd meg, és vágd kisebb darabokra, majd tedd félre.

    A csirkecombokat bőr nélkül használva a fogás könnyedebb lesz.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze az olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal és a paprika apró darabjaival. Add hozzá a csirke darabokat, és jól keverd össze, hogy minden darab jól befedje a fűszeres marinád.

    A citromlé segít a csirke omlóssá tételében, és frissességet ad az ízeknek.

    3

    Hagyd pihenni a csirkét a marinádban 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Ha több időd van, hagyd állni a húst akár 1-2 órát is, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    4

    Közben készítsd elő a joghurtos szószt. A joghurtot keverd össze apróra vágott korianderrel, egy kis sóval és borssal. Az így elkészített szósz kiválóan kiegészíti majd a csirke ízét.

    A koriander frissessége és aromája nagyon jól passzol a joghurthoz, de ha nem szereted, petrezselyemmel is helyettesítheted.

    5

    Miután a csirke megpihent, tűzd fel a csirke darabokat a pintxo pálcikákra, és süsd őket 10-12 percig egy forró serpenyőben, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A csirke ne legyen túl vastag, hogy gyorsan átsüljön és ne maradjon nyers a belseje.

    6

    Miután a csirke elkészült, tálald a pintxokat a joghurtos szósszal. A pintxokat friss korianderrel is megszórhatod tálalás előtt.

    A friss koriander nemcsak ízben, hanem színben is feldobja a tálat, így szép és ínycsiklandó ételt kapsz.