Pintxo Gilda, olívabogyóval, szardellával és paprikával felfűzve pálcikán

Pintxo Gilda (olívabogyó, szardella, paprika)

A Pintxo Gilda egy tradicionális baszk tapas étel, mely egyszerűségében rejlik a varázsa. Eredetileg a baszk konyha vendéglátóhelyein jelent meg, és azóta elterjedt az egész világon. A Pintxo Gilda története szorosan összefonódik a baszk gasztronómiával, ahol a friss, helyben beszerezhető alapanyagokból készült étkek a mindennapi étkezés részévé váltak. Az étel egy igazi tapas klasszikus, amely az olívabogyó, szardella és paprika tökéletes harmóniájával biztosít igazi ínycsiklandó élményt. A Pintxo Gilda tökéletes választás egy gyors, de ízes előételhez baráti összejövetelekhez vagy akár aperitifként is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
10 db Zöld olívabogyó
5 db Szardella filé
5 db Pipirka paprika
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pikáns olívaolaj
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A szardella filéket és az olívabogyókat alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a sót. Tedd félre őket egy tálba.

    Használj olyan szardellát, amely nem túl sós, így könnyebben passzol a többi ízhez.

    2

    A pipirka paprikákat vágd fel apró darabokra, hogy könnyebben fel lehessen őket húzni a pálcikára. A paprika legyen érett, hogy édesebb íze legyen.

    A paprikát ne vágd túl kicsire, hogy ne veszítse el a textúráját.

    3

    Pucold meg a fokhagymát, és vágd apró darabokra vagy préseld ki a fokhagymanyomóval.

    A fokhagyma frissessége hozzájárul az étel karakteres ízéhez, így mindig frissen használd!

    4

    A paprikadarabokat, a szardellát és az olívabogyókat egy-egy pálcikára felfűzve rakd össze a pintxót. A sorrend tetszés szerint változhat, de ajánlott a paprika, szardella, olívabogyó kombináció.

    Törekedj arra, hogy a pálcikákra jól felfűzhető és stabilan elhelyezett összetevőket használj!

    5

    Az elkészített pintxók tetejére csorgass egy kevés pikáns olívaolajat, majd szórd meg sóval és frissen őrölt borssal.

    Az olívaolaj, ha lehet, legyen jó minőségű és pikáns, hogy kiemelje a pintxó ízét.

    6

    Tálald az elkészült pintxókat egy tálon, és díszítsd fokhagyma szeletekkel.

    A pintxókat frissen tálald, hogy a paprika és a szardella íze a legjobban érvényesüljön!