A szardella filéket és az olívabogyókat alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a sót. Tedd félre őket egy tálba.
Használj olyan szardellát, amely nem túl sós, így könnyebben passzol a többi ízhez.
A pipirka paprikákat vágd fel apró darabokra, hogy könnyebben fel lehessen őket húzni a pálcikára. A paprika legyen érett, hogy édesebb íze legyen.
A paprikát ne vágd túl kicsire, hogy ne veszítse el a textúráját.
Pucold meg a fokhagymát, és vágd apró darabokra vagy préseld ki a fokhagymanyomóval.
A fokhagyma frissessége hozzájárul az étel karakteres ízéhez, így mindig frissen használd!
A paprikadarabokat, a szardellát és az olívabogyókat egy-egy pálcikára felfűzve rakd össze a pintxót. A sorrend tetszés szerint változhat, de ajánlott a paprika, szardella, olívabogyó kombináció.
Törekedj arra, hogy a pálcikákra jól felfűzhető és stabilan elhelyezett összetevőket használj!
Az elkészített pintxók tetejére csorgass egy kevés pikáns olívaolajat, majd szórd meg sóval és frissen őrölt borssal.
Az olívaolaj, ha lehet, legyen jó minőségű és pikáns, hogy kiemelje a pintxó ízét.
Tálald az elkészült pintxókat egy tálon, és díszítsd fokhagyma szeletekkel.
A pintxókat frissen tálald, hogy a paprika és a szardella íze a legjobban érvényesüljön!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.