Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon, és megkönnyíti a torta kivételét a formából.
Egy nagy tálban válaszd szét a tojásokat. A sárgákat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
A tojássárgákat addig keverd a cukorral, amíg a keverék világos és krémes nem lesz.
Add hozzá a lisztet, a sütőport és egy csipet sót, majd keverd simára.
A lisztet szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.
A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a tésztához.
A tojásfehérje akkor jó, ha csúcsokat tart, és nem folyik. Óvatosan forgasd a tésztához, hogy ne törjön össze a hab.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarna lesz. Hűtsd ki teljesen.
A sütési idő sütőfüggő, ellenőrizd a piskótát fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, akkor kész. A kihűlés elengedhetetlen a krém rákenése előtt.
A gesztenyepürét keverd össze a rummal, majd verd fel a tejszínt kemény habbá, és forgasd bele a gesztenyés keverékbe.
A rum opcionális, de fokozza az ízeket. A tejszín legyen nagyon hideg, hogy jól felverődjön.
Vágd a piskótát két vagy három rétegre, és kend meg a gesztenyekrémmel minden réteget.
A piskótát éles késsel vagy tortavágóval vághatod. Ha száraznak tűnik, locsold meg egy kevés rumos sziruppal.
Olvaszd meg az étcsokoládét, és csorgasd a torta tetejére díszítésként.
Az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszthatod meg. Adhatsz hozzá egy kevés vajat, hogy fényesebb legyen.
Hűtsd a tortát legalább 2 órát, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízeknek összeérni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.