Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, amíg világos és könnyű lesz.
A tojásokat és a cukrot legalább 8-10 percig keverd, amíg a keverék szinte teljesen kifehéredik és a térfogata megháromszorozódik. Ez a piskóta alapja!
Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd bele a tojásos keverékbe.
A lisztet és a sütőport mindig szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A keverésnél nagyon óvatosan forgasd bele a lisztet a tojásos keverékbe, hogy a hab ne törjön össze.
Öntsd a piskótatésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.
A sütő legyen jól előmelegítve. A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a piskótát. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig. A piskótát rácson hagyd kihűlni.
Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd hideg vízben, amíg teljesen megpuhulnak.
Turmixold össze a málnát, majd keverd hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot. Melegítsd fel egy kis lábosban, majd add hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, és keverd el, amíg feloldódnak. Hagyd kihűlni.
A málnát szitán passzírozd át, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. A zselatint ne forrald, csak melegítsd fel, amíg feloldódik.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan forgasd össze a lehűlt málnaszósszal, hogy egy könnyű habos krémet kapj.
A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A málnaszószt hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tejszínhabhoz adod, különben összeesik a hab.
A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg a málnahabbal. A tetejét is vond be a krémmel, és díszítsd friss málnával.
A piskótát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben morzsálódhat. A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótalapokon.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon és az ízek összeérjenek.
A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.