Piskótás málnahab torta friss málnával

Piskótás málnahab torta

A piskótás málnahab torta egy igazi könnyed desszert, amely tökéletesen ötvözi a piskóta puhaságát a málnahab frissességével. Ez a recept ideális választás, ha valami könnyű és gyümölcsös édességet szeretnénk készíteni. Az inspirációt a klasszikus gyümölcstorták adták, amelyeket egy modern, habos csavarral tettünk még különlegesebbé. Tökéletes választás születésnapokra, nyári összejövetelekre, vagy akár egy délutáni kényeztetéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Búzaliszt
100 g Kristálycukor
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
300 g Friss málna
300 ml Tejszín
80 g Porcukor
5 db Zselatinlap
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, amíg világos és könnyű lesz.

    A tojásokat és a cukrot legalább 8-10 percig keverd, amíg a keverék szinte teljesen kifehéredik és a térfogata megháromszorozódik. Ez a piskóta alapja!

    2

    Szitáld össze a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverd bele a tojásos keverékbe.

    A lisztet és a sütőport mindig szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók. A keverésnél nagyon óvatosan forgasd bele a lisztet a tojásos keverékbe, hogy a hab ne törjön össze.

    3

    Öntsd a piskótatésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig. Hagyd teljesen kihűlni.

    A sütő legyen jól előmelegítve. A sütési idő sütőfüggő, ezért tűpróbával ellenőrizd a piskótát. Ha a tűre ragad a tészta, süsd tovább pár percig. A piskótát rácson hagyd kihűlni.

    4

    Áztasd a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat legalább 5-10 percig áztasd hideg vízben, amíg teljesen megpuhulnak.

    5

    Turmixold össze a málnát, majd keverd hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot. Melegítsd fel egy kis lábosban, majd add hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, és keverd el, amíg feloldódnak. Hagyd kihűlni.

    A málnát szitán passzírozd át, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. A zselatint ne forrald, csak melegítsd fel, amíg feloldódik.

    6

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan forgasd össze a lehűlt málnaszósszal, hogy egy könnyű habos krémet kapj.

    A tejszínnek nagyon hidegnek kell lennie a felveréshez. A málnaszószt hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tejszínhabhoz adod, különben összeesik a hab.

    7

    A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg a málnahabbal. A tetejét is vond be a krémmel, és díszítsd friss málnával.

    A piskótát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben morzsálódhat. A krémet egyenletesen oszlasd el a piskótalapokon.

    8

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    A hűtési idő alatt a torta ízei jobban összeérnek, és a krém stabilabb lesz.