Pita pizza mozzarellával és pepperonival

Pita Pizza

A pita pizza tökéletes megoldás, ha gyorsan szeretnél egy finom házi pizzát készíteni. A pita kenyér ropogós alapot ad, amelyet egyszerűen felturbózhatsz kedvenc feltéteiddel. Az olvadt mozzarella, a friss bazsalikom és a paradicsomszósz ízei garantáltan egy igazi olasz pizzázó hangulatát idézik. Ideális választás gyors vacsorához vagy egy baráti összejövetelre!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 17 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
200 g Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Pepperoni vagy sonka
20 ml Olívaolaj
1 csokor Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, ha van ilyen funkció.

    2

    Helyezd a pita kenyereket a tepsire, majd egyenletesen kend rájuk a paradicsomszószt.

    Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt, hogy a pita ne ázzon el.

    3

    Szórd meg a pitákat reszelt mozzarella sajttal, majd helyezd rájuk a pepperoni szeleteket vagy sonkát.

    A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például trappistát vagy edamit. A feltéteket ízlés szerint variálhatod.

    4

    Szórd meg az oregánóval, sóval és borssal, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    Az oregánó helyett használhatsz más, kedvelt fűszernövényt is, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet.

    5

    Süsd a sütőben 10-12 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul.

    Figyeld a pizzákat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.

    6

    Vedd ki a sütőből, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A friss bazsalikom levelekkel még ízletesebb lesz a pizza.

    7

    Azonnal tálald, szeletekre vágva vagy egészben.

    Azonnali tálalással elkerülheted, hogy a pita pizza elázzon és élvezheted a ropogós tésztát.