Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
Fontos, hogy a víz langyos legyen, ne forró, mert a forró víz tönkreteszi az élesztőt. A pihentetés segít az élesztőnek aktiválódni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert a pizza száraz lesz.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon (kb. 50°C) felmelegítettél, majd kikapcsoltál. A lényeg, hogy huzatmentes, meleg helyen legyen.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte néhány percig pihenteted. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Kend meg a pizza tésztáját ricottával, majd csorgasd rá a mézet és szórd meg reszelt citromhéjjal.
A ricottát villával lazítsd fel, hogy könnyebben kenhető legyen. A citromhéjjal ne spórolj, az adja meg a pizza frissességét.
Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 10-12 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert minden sütő más. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, majd oszlasd el rajta az epret, málnát, áfonyát és szedret egyenletesen.
A gyümölcsöket ne tedd a pizzára a sütés elején, mert megégnek. A meleg pizza át fogja melegíteni a gyümölcsöket.
Szórd meg porcukorral és díszítsd friss mentalevelekkel. Szeleteld és tálald azonnal.
A porcukor és a mentalevél csak a tálalás előtt kerüljenek a pizzára, hogy a porcukor ne olvadjon el, a menta pedig friss maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.