Frissen sült erdei gyümölcsös pizza

Pizza ai Frutti di Bosco (erdei gyümölcsös pizza)

A Pizza ai Frutti di Bosco egy egyedülálló olasz desszert pizza, amely a ricotta krémes textúráját és az erdei gyümölcsök frissességét ötvözi. Az olaszok évszázadok óta készítenek édes pizzákat különféle variációkban, és ez a recept egy modern változata ennek a hagyománynak. A méz és a friss bogyós gyümölcsök természetes édessége tökéletes egyensúlyt teremt, így ideális egy könnyű, de ízletes desszertként vagy különleges reggeliként. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, próbáld ki egy gombóc vaníliafagylalttal vagy egy kevés olvasztott fehércsokoládéval megcsorgatva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 20 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
7 g Élesztő
300 ml Meleg víz
10 g
30 ml Olívaolaj
200 g Ricotta
30 ml Méz
100 g Eper
100 g Málna
100 g Áfonya
100 g Szeder
5 g Citromhéj
20 g Porcukor
5 g Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.

    Fontos, hogy a víz langyos legyen, ne forró, mert a forró víz tönkreteszi az élesztőt. A pihentetés segít az élesztőnek aktiválódni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne sokat, mert a pizza száraz lesz.

    3

    Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előzőleg nagyon alacsony hőfokon (kb. 50°C) felmelegítettél, majd kikapcsoltál. A lényeg, hogy huzatmentes, meleg helyen legyen.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte néhány percig pihenteted. A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    5

    Kend meg a pizza tésztáját ricottával, majd csorgasd rá a mézet és szórd meg reszelt citromhéjjal.

    A ricottát villával lazítsd fel, hogy könnyebben kenhető legyen. A citromhéjjal ne spórolj, az adja meg a pizza frissességét.

    6

    Helyezd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd 10-12 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert minden sütő más. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a sütőből, majd oszlasd el rajta az epret, málnát, áfonyát és szedret egyenletesen.

    A gyümölcsöket ne tedd a pizzára a sütés elején, mert megégnek. A meleg pizza át fogja melegíteni a gyümölcsöket.

    8

    Szórd meg porcukorral és díszítsd friss mentalevelekkel. Szeleteld és tálald azonnal.

    A porcukor és a mentalevél csak a tálalás előtt kerüljenek a pizzára, hogy a porcukor ne olvadjon el, a menta pedig friss maradjon.