Fügés pizza prosciutto sonkával és mézzel

Pizza al Fico (füge és prosciutto)

A Pizza al Fico egy igazi olasz különlegesség, amely az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát teremti meg. Az érett füge és a sós prosciutto sonka kombinációja az olasz konyha egyik legkedveltebb gasztronómiai párosítása. A méz finom édességet ad, míg a ropogós dió textúrát biztosít. Ha egy különleges, gourmet pizzát keresel, amely a mediterrán ízvilágot tükrözi, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Tejföl
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
4 db Friss füge
100 g Prosciutto (olasz sonka)
1 ek. Méz
50 g Dió
20 g Friss rukola
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, se nem túl hideg, se nem túl meleg, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A tésztát letakarva meleg helyen keleszd, hogy a kelési idő lerövidüljön.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen a tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.

    A tejföl helyett használhatsz krémsajtot vagy mascarponét is a gazdagabb ízért. A sajtokat ne vidd túlzásba, mert a pizza nehéz lesz és nem fog jól átsülni.

    4

    A fügéket vágd vékony szeletekre, és oszlasd el a pizza tetején.

    A fügét érdemes a sütés után is rászórni a pizzára, hogy friss és lédús maradjon.

    5

    Szórd meg durvára tört dióval és egy kevés fekete borssal.

    A diót előtte pirítsd meg serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    A sütőt érdemes a lehető legmagasabb hőfokon előmelegíteni, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen. Ha a sütőd alsó-felső sütéssel rendelkezik, akkor használd azt a funkciót a legjobb eredmény érdekében.

    7

    A sütőből kivett pizzára helyezd a prosciutto szeleteket, majd locsold meg egy kevés mézzel.

    A prosciutto-t csak a sütés után tedd a pizzára, hogy ne száradjon ki és megőrizze a finom ízét.

    8

    Szórd meg friss rukolával, szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A rukolát közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy friss és ropogós maradjon.