Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, se nem túl hideg, se nem túl meleg, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A tésztát letakarva meleg helyen keleszd, hogy a kelési idő lerövidüljön.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a tésztát egyenletesen a tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
A tejföl helyett használhatsz krémsajtot vagy mascarponét is a gazdagabb ízért. A sajtokat ne vidd túlzásba, mert a pizza nehéz lesz és nem fog jól átsülni.
A fügéket vágd vékony szeletekre, és oszlasd el a pizza tetején.
A fügét érdemes a sütés után is rászórni a pizzára, hogy friss és lédús maradjon.
Szórd meg durvára tört dióval és egy kevés fekete borssal.
A diót előtte pirítsd meg serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütőt érdemes a lehető legmagasabb hőfokon előmelegíteni, hogy a pizza gyorsan megsüljön és a tészta ropogós legyen. Ha a sütőd alsó-felső sütéssel rendelkezik, akkor használd azt a funkciót a legjobb eredmény érdekében.
A sütőből kivett pizzára helyezd a prosciutto szeleteket, majd locsold meg egy kevés mézzel.
A prosciutto-t csak a sütés után tedd a pizzára, hogy ne száradjon ki és megőrizze a finom ízét.
Szórd meg friss rukolával, szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A rukolát közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy friss és ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.