Gorgonzolás pizza dióval és mézzel

Pizza al Gorgonzola (gorgonzolával)

A Pizza al Gorgonzola egy igazi olasz különlegesség, amely a karakteres kéksajt szerelmeseinek kedvence. A gorgonzola egy olasz kéksajt, amely gazdag, krémes ízével remekül kiegészíti a pizzát. A dió ropogósságot ad, míg a méz édes-savanykás kontrasztot teremt a sós sajtokkal. Ez a pizza tökéletes választás, ha szereted az intenzív, összetett ízeket és az olasz konyha kifinomult fogásait.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Tejföl
150 g Gorgonzola sajt
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
50 g Dió
1 ek. Méz
1 tk. Fekete bors
20 g Friss rukola

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Használj pizzalisztet vagy magas sikértartalmú lisztet a legjobb eredményért.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát nyújtás előtt pihentesd 10-15 percig, így könnyebben kezelhető lesz.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen a tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A tejfölt vékonyan kend fel, hogy a tészta ne ázzon el.

    4

    Tépkedd kisebb darabokra a gorgonzolát, és oszlasd el a pizza tetején.

    A gorgonzola intenzív ízű sajt, ezért ne tegyél belőle túl sokat.

    5

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezánnal és durvára tört dióval.

    A diót sütőben enyhén megpiríthatod, hogy intenzívebb legyen az íze. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg!

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajtok megolvadnak.

    Ha van pizzaköved, azon süsd a pizzát, még ropogósabb lesz a tésztája.

    7

    A sütőből kivett pizzát locsold meg egy kevés mézzel, majd szórd meg friss rukolával.

    A mézet és a rukolát csak a sütés után tedd rá, hogy megőrizzék az ízüket.

    8

    Szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A gorgonzola karakteres íze miatt érdemes hozzá egy könnyű, gyümölcsös bort kínálni.