Pizza al Limone tálalva

Pizza al Limone (citromos ízesítéssel)

A Pizza al Limone egy különleges olasz fogás, amely a citrusok frissítő ízvilágát hozza el az asztalodra. Az Amalfi-part híres citromültetvényei inspirálták ezt a receptet, amely tökéletes harmóniát teremt a krémes ricotta, a citromhéj és a bazsalikom között. Az olasz konyha e kreatív variációja tökéletes választás könnyű vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra. A recept egyszerűen követhető, és garantáltan lenyűgözi majd vendégeidet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizzaliszt
25 g Friss élesztő
300 ml Langyos víz
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 db Friss citromhéj
30 ml Citromlé
250 g Mozzarella sajt
200 g Ricotta sajt
10 g Friss bazsalikom
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálba öntsd a langyos vizet, morzsold bele az élesztőt, és hagyd pihenni 5 percig, amíg felhabosodik.

    A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert a túl hideg nem aktiválja az élesztőt, a túl meleg pedig elpusztítja.

    2

    Add hozzá a lisztet, a sót és az olívaolajat az élesztős vízhez. Gyúrd össze, amíg sima tésztát nem kapsz. Ez körülbelül 10 percig tart.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet, de óvatosan, nehogy túl száraz legyen.

    3

    Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán keresztül, hogy duplájára nőjön.

    A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50 fokra melegítettél, majd kikapcsoltál. Ügyelj arra, hogy ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra, és helyezd be a pizzasütő követ, ha van ilyen.

    A pizzasütő kő használata egyenletesebb hőelosztást biztosít, és ropogósabb pizzát eredményez. Ha nincs pizzasütő köved, használj egy vastagabb tepsit.

    5

    Oszd a tésztát két részre, és formázz belőle kerek pizzákat. Használhatsz nyújtófát vagy a kezedet a formázáshoz.

    Ha kézzel formázod a pizzát, a tészta széle legyen kicsit vastagabb, így szép pereme lesz a pizzának.

    6

    Egy kis tálban keverd össze a ricottát, a reszelt citromhéjat és a citromlevet. Adj hozzá egy csipet sót és frissen őrölt fekete borsot.

    A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű.

    7

    A pizzatészták tetejére helyezz egyenletesen a ricotta keveréket, majd szórd rá a tépett mozzarellát.

    A mozzarella ne legyen túl vizes, mert eláztathatja a tésztát. Ha szükséges, csepegtesd le.

    8

    Díszítsd friss bazsalikomlevelekkel, majd helyezd a pizzákat az előmelegített sütőbe. Süsd 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően működnek. Ha a sajt túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    9

    Húzd ki a pizzákat a sütőből, és hagyd pár percig hűlni tálalás előtt. Élvezd a friss és citrusos ízvilágot!

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés extra szűz olívaolajjal.