Pizza al Tonno e Cipolla tonhallal és vöröshagymával

Pizza al Tonno e Cipolla

A Pizza al Tonno e Cipolla az olasz tengerparti régiók egyik kedvelt pizzavariációja, amely a friss tonhal és a vöröshagyma tökéletes párosítására épít. Az olasz konyhában a halak és tenger gyümölcsei nagy hagyománnyal rendelkeznek, és ez a pizza remek példa arra, hogyan lehet őket egy klasszikus fogásban felhasználni. Egy meleg nyári estén, amikor valami könnyed, de ízletes pizzára vágysz, ez a recept tökéletes választás. A ropogós tészta, az olvadt mozzarella és a tonhal karakteres íze egyedülálló élményt nyújt. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, próbáld ki egy kevés extra citromlével vagy chilivel megszórva!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
300 ml Langyos víz
25 g Friss élesztő
10 g
30 ml Olívaolaj
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Tonhalkonzerv (olajban)
1 db Vöröshagyma
1 tk. Friss petrezselyem
1 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert a hőmérséklet befolyásolja az élesztő aktivitását. Ideális a kézmeleg víz.

    2

    Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    A lisztet szitálva levegősebbé teheted a tésztát. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést.

    3

    Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.

    A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki. A tálat alaposan olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon le.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha a kelés után hagyod pár percig pihenni.

    5

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg a reszelt mozzarellával.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne túl savanyú.

    6

    Csepegtesd le a tonhalat, majd egyenletesen oszlasd el a sajt tetején.

    A tonhalat alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a pizzát.

    7

    Szeleteld fel a vöröshagymát vékony karikákra, és helyezd el a pizza tetején.

    A vöröshagymát vékonyan szeleteld, hogy ne legyen túl erős az íze.

    8

    Szórd meg frissen őrölt fekete borssal és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel az intenzívebb ízhatás érdekében.

    A fűszerekkel ne spórolj, mert azok adják a pizza ízét.

    9

    Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza.

    10

    Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselymet közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy friss és illatos maradjon.