Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet és az élesztőt, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A víz ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert a hőmérséklet befolyásolja az élesztő aktivitását. Ideális a kézmeleg víz.
Egy nagy tálba szitáld a lisztet, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat. Gyúrd össze a tésztát, amíg rugalmas állagú nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá még egy kevés lisztet.
A lisztet szitálva levegősebbé teheted a tésztát. A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert az gátolja a kelést.
Tedd a tésztát egy kiolajozott tálba, takard le konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a duplájára nem nő.
A konyharuha legyen nedves, hogy a tészta ne száradjon ki. A tálat alaposan olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon le.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül fél cm vastagságúra, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha a kelés után hagyod pár percig pihenni.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg a reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne túl savanyú.
Csepegtesd le a tonhalat, majd egyenletesen oszlasd el a sajt tetején.
A tonhalat alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a pizzát.
Szeleteld fel a vöröshagymát vékony karikákra, és helyezd el a pizza tetején.
A vöröshagymát vékonyan szeleteld, hogy ne legyen túl erős az íze.
Szórd meg frissen őrölt fekete borssal és egy kevés apróra vágott petrezselyemmel az intenzívebb ízhatás érdekében.
A fűszerekkel ne spórolj, mert azok adják a pizza ízét.
Tedd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjen meg a pizza.
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A friss petrezselymet közvetlenül a tálalás előtt szórd rá, hogy friss és illatos maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.