Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
Használj friss élesztőt a legjobb eredmény érdekében.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A jó minőségű liszt elengedhetetlen a tökéletes pizza tésztához. Használj kifejezetten pizza lisztet (pl. 00-ás liszt).
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A kelesztéshez használhatsz egy enyhén olajozott tálat, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Ha van pizzaköved, akkor azon süsd a pizzát, mert úgy még ropogósabb lesz a tésztája. A pizzakövet is elő kell melegíteni a sütőben.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát nyújthatod kézzel is, hogy rusztikusabb legyen.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az apróra vágott fokhagymát és az oregánót.
Használj minőségi paradicsomszószt a legjobb íz érdekében.
Helyezd el a tépkedett bivaly mozzarellát a pizzán, ügyelve arra, hogy ne fedje be teljesen a szószt.
A bivaly mozzarella nagyon nedves, ezért ne tegyél belőle túl sokat a pizzára.
Süsd a pizzát 8-10 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a mozzarella kissé megolvad, de nem folyik szét teljesen.
A bivaly mozzarella gyorsan megolvad, ezért figyelj oda a sütési időre.
Vedd ki a sütőből, hagyd pihenni egy percig, majd díszítsd friss bazsalikomlevelekkel és szórd meg frissen őrölt fekete borssal.
A bivaly mozzarella nagyon puha, ezért érdemes csak a sütés vége felé rászórni a pizzára, hogy ne égjen meg.
Tálald azonnal, hogy a mozzarella krémes állaga tökéletesen élvezhető legyen.
A bivaly mozzarella a legfinomabb frissen, ezért ne várd meg, míg kihűl a pizza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.