Pizza alla Parmigiana padlizsánnal és parmezánnal

Pizza alla Parmigiana – Padlizsánnal, parmezánnal

A Pizza alla Parmigiana a klasszikus olasz ízeket ötvözi a Parmigiana di Melanzane inspirációjával. A padlizsán és a parmezán tökéletes harmóniát alkot a paradicsomszósz és a mozzarella mellett. Ez a pizza egy egyszerű, mégis különleges étel, amelyet a dél-olasz konyha hagyományai ihlettek, és ideális választás egy könnyed, mégis laktató vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 38 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
150 g Padlizsán
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
10 g Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütő alapos előmelegítése biztosítja a pizza megfelelő átsülését. A tepsit sütőpapírral is kibélelheted.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, és helyezd a tepsibe.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. Ha nincs időd tésztát készíteni, használj bolti pizzatésztát.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd meg szárított oregánóval.

    Ne használj túl sok szószt, mert a tészta elázhat. A szósz legyen sűrű és ízletes.

    4

    Szeleteld fel a padlizsánt vékony szeletekre, és előzetesen süsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg enyhén megpuhul.

    A padlizsánt sózd be, és hagyd állni 20-30 percig, majd öblítsd le és szárítsd meg, hogy ne legyen keserű. Az elősütés segít, hogy a padlizsán ne legyen túl vizes a pizzán.

    5

    Helyezd el a mozzarellát a paradicsomszósz tetején, majd rendezd el rajta a sült padlizsánszeleteket.

    A mozzarellát egyenletesen oszlasd el. A padlizsánszeleteket ne tedd túl sűrűn, hogy a pizza megfelelően átsüljön.

    6

    Szórd meg a pizzát reszelt parmezán sajttal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A parmezán legyen frissen reszelve a legjobb íz érdekében. Ne spórolj a sajttal, de azért ne is vidd túlzásba.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a sajtok megolvadnak.

    Figyeld a pizzát sütés közben. Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A friss bazsalikom a sütés után kerüljön a pizzára, hogy megőrizze az aromáját. Azonnal tálald, hogy a tészta ropogós maradjon.